Inden han kørte ind i et karneval, advarede tysk gerningsmand sin nabo: »Jeg kommer i avisen senere«

Det var en muligvis psykisk syg 29-årig tysk statsborger, som politiet kendte, der mandag kørte ind i et karnevalsoptog og kvæstede 52 mennesker. 18 af de tilskadekomne var børn.

Omkirng 30 blev kvæstet, da den 29-årige kørte ind i et karnevalsoptog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Elmar Schulten/EPA/Ritzau Scanpix

Da han kørte hjemmefra, fortalte han sin nabo, at han nok ville komme i avisen senere.

Kort efter kørte den 29-årige tyske mand forsætligt ind i et karnevalsoptog i Volkmarsen i den tyske delstat Hessen. Tysk politi har tirsdag formiddag opjusteret tallene – 52 mennesker er kvæstede. Mindst syv af dem fik alvorlige skader, og mindst 18 af dem var børn, skriver Bild.

Ifølge naboen lod gerningsmanden til at være påvirket af stoffer, da han satte sig ind i sin sølvgrå Mercedes tidligere på dagen, skriver det tyske medie RTL.

Nu ligger gerningsmanden på hospitalet med hovedskader, skriver Bild, og han kan derfor stadig ikke blive afhørt om sine motiver.

Det var et angreb, har politiet sagt. Men intet tyder på, at det var et politisk motiveret angreb. Sagen bliver derfor formentlig efterforsket som et drabsforsøg og ikke terror, skriver Bild.

En anonym kilde i politiet udtaler til Bild, at gerningsmanden var kendt for at have psykiske problemer. Ifølge Bild har han tidligere været i myndighedernes søgelys for et indbrud.

Når gerningsmanden er behandlet af lægerne, vil han blive forelagt en række sigtelser.

En anden person blev også anholdt mandag. Men det er ifølge Bild uklart præcis hvorfor.

Politiet sagde mandag, at der ikke er grund til at tro, at der er øget risiko for angreb andre steder i forbundsrepublikken.

30 meter ind i en folkemængde

Personbilen – en sølvfarvet Mercedes – kørte omkring klokken 14.45 cirka 30 meter ind i en folkemængde, inden den standsede.

Bilen kørte gennem afspærringer i fuld fart, fortæller øjenvidner. Nogle mener endda at have set bilens fører sætte farten op, efter at han passerede en afspærring.

Nyhedsmediet HNA citerer øjenvidner for, at gerningsmanden angiveligt med vilje forsøgte at ramme børn med sin bil.

Angrebet fandt sted på »Rosenmontag«, som er højdepunktet ved det tyske karneval.

Volkmarsen er en mindre by med omkring 6.800 indbyggere. Den ligger nordvest for byen Kassel.

Alle karnevalsarrangementer i Hessen er aflyst efter episoden i Volkmarsen.

Karneval er stærkt populært i store dele af det vestlige Tyskland – navnlig i Düsseldorf, Köln og andre byer ved Rhinen.

Episoden i Volkmarsen fandt sted, få dage efter at en 43-årig mand skød og dræbte ni mennesker i Hessen, hvorefter han øjensynlig dræbte sin egen mor og sig selv. Manden havde ifølge de tyske myndigheder racistiske motiver.

Blandt de dræbte ved angrebet, som var et af de værste racistiske angreb i Tyskland i efterkrigstiden, var tyrkere og kurdere.