Græsk politi anholder fire med tilknytning til belgisk terrorsag

Fire mand er blevet anholdt i Grækenland. De er mistænkt for at have være involveret i planlægningen af det forpurrede terrorattentat i Belgien

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GRÆKENLAND: De græske myndigheder har lørdag anholdt fire mand, der menes at have forbindelse til planlægningen af det terrorattentat i Belgien, som de belgiske myndigheder fik afværget under en aktion torsdag aften, hvor to militante islamister blev dræbt.

Ifølge flere belgiske medier skulle en af de anholdte i Grækenland - en 27-årig mand af marokkansk oprindelse - have været hjernen bag planerne, der indebar angreb på belgiske politibetjente.

Det belgiske medie RTBF oplyser, at den 27-årige. der har belgisk statsborgerskab, skulle have været i Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, men at han sidenhen er vendt tilbage til Europa, hvor han har opholdt sig i Grækenland.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at de belgiske myndigheder skulle have udleveret en liste til de græske myndigheder med navne på personer, man mistænker for at have været involveret i planlægningen af terrorattentatet. De græske myndigheder har efterfølgende efterforsket, hvorvidt nogen af de personer opholdt sig i landet, og de fire anholdelser tyder på, at det har været tilfældet.

De belgiske myndigheder har selv anholdt 13 mand siden aktionen torsdag aften, hvoraf fem er blevet sigtet for at medvirke i planlægning af terror. Belgiske sikkerhedsstyrker skød og dræbte torsdag aften to mistænkte islamister i byen Verviers under operationen.