Gaseksplosion koster tre mennesker livet i Madrid

Der er sket en eksplosion i en bygning ejet af den katolske kirke i det centrale Madrid. Mindst tre er døde.

 
Mindst to personer er omkommet efter en eksplosion i en bygning tæt på centrum i Madrid. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst tre personer har mistet livet, og seks personer er kommet til skade i en eksplosion onsdag eftermiddag i centrum af den spanske by Madrid.

Det oplyser hovedstadens borgmester, José Luis Martínez-Almeida.

De indledende undersøgelser på stedet indikerer, at et gaslæk har været årsag til ulykken.

»Den mest sandsynlige hypotese er et gaslæk. En person arbejdede på kedlen,« siger borgmesteren.

Endnu en person er ud på eftermiddagen fundet i ruinerne. Dermed har eksplosionen kostet mindst tre personer livet.

»Brandmænd mangler endnu at hente liget ud,« siger José Luis Martínez-Almeida.

Blandt de døde er en 85-årig kvinde, oplyser myndigheder. Desuden skal mindst to af de tilskadekomne være blevet indlagt på hospitalet, og den ene er i kritisk tilstand med skader i hovedet.

Bygningen ligger på gaden Calle de Toledo. Den blev blandt andet benyttet af præster, og der blev uddelt mad til hjemløse fra lokalerne.

De øverste fem etager er helt ødelagte, og vægge er blæst ud. De to nederste etager er derimod stort set intakte - dog med nogle brandskader enkelte steder.

Efter eksplosionen kom der røg ud fra den delvist kollapsede bygning, og det fik redningsfolk til at evakuere personer fra et plejehjem tæt på.

Danmarks ambassadør i Spanien, Jens Kisling, har på grund af eksplosionen opfordret folk til at holde afstand fra området.

»Eksplosion i det centrale Madrid på Calle Toledo 98. Borgere skal holde sig fra området og følge de lokale myndigheders anvisninger.«

»Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Borgerservice,« skriver han på Twitter.

/ritzau/Reuters