Gadekampe i Hamburg

Valgmøde med det nazilignende NPD udløste voldsomme sammenstød mellem autonome og politiet i aftes.

Mere end 500 unge fra den yderste venstrefløj gik til angreb mod politiet i Hamburg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kay Nietfeld
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Et valgmøde, arrangeret af det nazilignende parti NPD, udløste sent fredag aften voldsomme sammenstød mellem autonome og politi i Hamburg.

En i første omgang fredelig demonstration med 2.700 mennesker, der protesterede mod NPD-mødet, løb af sporet, da mere end 500 unge fra den yderste venstrefløj gik til angreb mod politiet. Adskillige af de 2.000 betjente, der var blevet udkommanderet for at holde NPD og demonstranter adskilt, blev såret.

NPD gennemførte sit valgmøde med omkring 90 tilhørere, beskyttet af flere hundrede betjente. Hamburgs bystyre havde forsøgt at forbyde mødet, men måtte erkende, at der ikke var lovhjemmel til et sådant skridt, sagde indenrigssenator Chrisoph Ahlhaus, der er ansvarlig for lov og orden.

Der ventes yderligere uroligheder i forbindelse med en bydelsfest i dag.

Der er forbundsdagsvalg i Tyskland 27. september, men NPD har aldrig formået at komme over spærregrænsen til parlamentet på fem procent. Det sker heller ikke nu, viser meningsmålinger. Partiet er dog repræsenteret i landdagen i delstaten Sachsen og fik 4,3 pct. af stemmerne ved valget i en anden delstat, Thüringen, for nylig.