Fransk politi anholder tre formodede syrienskrigere

Tre personer, som måske havde planer om angreb i Frankrig, er blevet anholdt tre steder i landet.

En særlig antiterrorenhed inden for den franske anklagemyndighed beordrede tre mistænkte anholdt for terror. Politiet er i forhøjet beredskab efter flere angreb i de seneste par år. Foto: AP/Christophe Ena Fold sammen
Læs mere

Fransk politi har anholdt tre personer, som mistænkes for at have været på vej til Syrien for at føre jihad eller for at have til hensigt at planlægge angreb i Frankrig. Det oplyser politi og advokater i Paris.

De tre personer blev anholdt af franske efterretningsagenter.

- Det skete i byerne Clermont-Ferrand og Marseille samt i Paris-regionen, siger kilderne.

Anholdelserne er "et led i en foreløbig undersøgelse, som blev indledt i januar". Den er baseret på mistanke om, at personerne ville tage til Syrien eller begå angreb i Frankrig, hedder det.

I Clermont-Ferrand blev bombeeksperter tilkaldt for at undersøge, om en 37-årig mistænkt havde sprængstoffer liggende i sit hjem.

- De mistænkte havde en plan, der var tilstrækkeligt udviklet til, at politiet besluttede at anholde dem, siger en kilde.

Frankrig har oplevet en række angreb i de seneste to år og er derfor i forhøjet beredskab.

For knap tre uger siden blev en 29-årig egypter skudt af franske soldater, da han angreb fire soldater med en machete. Det skete ved Paris' berømte kunstmuseum Louvre 3. februar.

En uge senere anholdt politiet fire mistænkte i Sydfrankrig, herunder en 16-årig pige tæt ved storbyen Montpellier. Politiet mistænker dem for at være i færd med at planlægge et "nært forestående" angreb.

/ritzau/AFP