Forsøgte at køre bil ind i menneskemængde i Belgien: Nu sigtes 39-årig franskmand for terror

Den 39-årige franskmand, der torsdag kørte en bil ind på en gågade i Antwerpen i Belgien, sigtes efter terrorparagraffen. I bilens bagagerum havde han flere våben blandt andet knive og en riffel.

Ekstra betjente blev beordret på gaderne i timerne efter, at angrebet på gågaden De Meir blev forpurret. Her ses betjente på patrulje på netop De Meir. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE LECOCQ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 39-årige franskmand, som torsdag formiddag forsøgte at køre fodgængere ned på en gågade i Antwerpen i Belgien, bliver sigtet efter terrorparagraffen for »forsøg på terrordrab.«

Det oplyser den føderale anklager ifølge Le Soir.

Det var en patruljebil, der torsdag omkring kl. 10.45 fik øje på manden, og som undrede sig over hans kørsel. Med høj fart kørte han sin røde Citroën C5 ind på gågaden De Mei, og på flere tidspunkter måtte fodgængere springe for livet.

Patruljebilen satte efter manden, og med assistance fra militær og yderligere politibiler lykkedes det at anholde manden på en nærliggende parkeringsplads, før han ramte nogen.

I bilens bagagerum fandt man adskillige våben blandt andet flere knive og en riffel.

»Forskellige våben blev fundet i bagagerummet, blandt andet knive, en pistol og en beholder med en ukendt væske i,« sagde den belgiske anklager, der har overtaget sagen, ifølge Financial Times.

Var i kontakt med politiet dagen før angreb

Le Soir tilføjede dog torsdag aften, at manden formentlig var alkoholpåvirket, og at politiet derfor arbejdes med to teorier: Enten var det et attentatforsøg, eller også var han bare så fuld, at han faldt i søvn og kørte ind i gågaden.

Med sigtelsen efter terrorparagraffen tyder alt på, at politiet har fået afsøgt begge teorier og lagt sig fast på den første.

Manden, der er fransk-tuneser, havde angiveligt været i kontakt med politiet om onsdagen, hvor han havde fået en bøde for at opholde sig ulovligt i landet.

Han er ifølge Le Soir ikke kendt for relationer til radikaliserede, ekstremistiske miljøer.

Episoden skete dagen efter, at en gerningsmand kørte en firehjulstrækker ind i en menneskemængde ved det britiske parlament i London. Fem personer, inklusiv gerningsmanden, mistede livet.

Derudover var det onsdag et år siden, at Belgien sidst blev ramt af terror, da flere bomber eksploderede i lufthavnen Zaventem og på metrostationen Maelbeek, der ligger lige ved flere store EU-institutioner. 32 personer blev dengang dræbt.