Folk må forlade deres hjem: Voldsomme ildebrande hærger i Australien

Det australske brandvæsen kæmper for at slukke flere voldsomme ildebrande. Intet brandvæsen i verden ville kunne få bugt med flammerne lige nu, lyder vurderingen.

Foto: Brenton Edwards. En familie forlader deres hjem og tager deres vigtigste ejendele med sig - og håber, at huset ikke går tabt til flammerne.
Læs mere
Fold sammen

AUSTRALIEN: En voldsom ildebrand hærger nordøst for Adelaide i Australien. Ildebranden er helt ude af kontrol og har ødelagt en brandbil og adskillige huse, skriver abc.net.au.

En person er meldt savnet, mindst syv brandfolk er kommet til skade, og myndighederne vurderer, at mange flere hjem vil gå tabt.

Det er ifølge det australske brandvæsen umuligt at beskytte folks hjem fra flammerne, da vindstød på omkring 100 kilometer i timen udfordrer slukningsarbejdet.

»Det vil vare noget tid, før vi kan vide præcis, hvor mange ejendomme der er gået tabt eller er blevet berørt, men det kan desværre være snesevis,« siger talsmand for brandvæsenet Rob Sanford.

Branden i Adelaide Hills er så voldsom, at den ifølge brandvæsenet må betegnes som den værste siden den mest fatale brand i Australien, der bliver kaldt for »askeonsdag«, som kostede 72 personer livet i februar 1983.

Brandfolk og frivillige er ifølge abc.net.au blevet trukket på afstand af ildebranden, der spreder sig i alle retninger.

»Intet brandvæsen noget sted i verden ville kunne slukke den lige nu,« lyder det fra brandvæsenet.

Omkring 150 brandfolk bekæmper samtidig en ildebrand på mindst 5.000 hektar i den vestlige del af Victoria.