Flygtninge i lastbil døde af iltmangel

50 flygtninge er torsdag morgen fundet omkomne i en parkeret lastbil i Østrig. Meget tyder på, de er døde af iltmangel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ØSTRIG: Det er højst sandsynligt mangel på ilt, der har taget livet af de op mod 50 flygtninge, som torsdag er blevet fundet døde i en lastbil i Østrig. Det skriver den østrigske avis Kronen Zeitung.

De mange flygtninge blev ifølge avisen fundet torsdag morgen i en parkeret lastbil på motorvej A4 i det østlige Østrig. Lastbilen var parkeret i nødsporet på A4 nær byen Pandorf.

Det var angiveligt medarbejdere fra den lokale vejtjeneste, der undrede sig over, at bilen havde holdt parkeret længe, hvorfor de kontaktede politiet, som gjorde den gruopvækkende opdagelse.

Det østrigske indenrigsministerium bekræfter ifølge flere internationale medier, at mellem 20 og 50 flygtninge er døde. Samtidig tyder alt på, at chaufføren er stukket af.

Tidligere torsdag oplyste østrigsk politi ifølge Kronen Zeitung, at myndighederne i tirsdags havde stoppet tre menneskesmuglere ved Bruck an der Leitha. De var i færd med at smugle 34 flygtninge, heriblandt ti børn, over grænsen fra Ungarn i en varevogn.

Flygtningene har siden forklaret politiet, at de blev stuvet sammen i varevognen, og at der ikke var luft nok til at kunne trække vejret ordentligt. Flygtningene havde gentagne gange bedt om en pause, men det var blevet ignoreret af menneskesmuglerne, som havde kørt non-stop fra den serbiske grænse til Østrig - altså hele vejen tværs over Ungarn.

Det er sket flere gange i løbet af sommeren, at der er blevet fundet flygtninge stuvet sammen i lastbiler i Østrig. Tidligere i august blev der eksempelvis fundet 85 flygtninge låst inde i et efterladt køretøj på motorvejen. De havde været nødt til at skære huller i siderne for at kunne trække vejret, skriver norske vg.no.

Ifølge FN er der i løbet af årets første syv måneder kommet 340.000 flygtninge og indvandrere til EU. Imens er over 2.300 flygtninge bekræftet døde i deres forsøg på at krydse Middelhavet på deres vej fra Nordafrika til Italien og Grækenland.

Så sent som onsdag fandt den italienske kystvagt ligene af cirka 50 flygtninge i et skib på Middelhavet ud for Libyens kyst.