Fem betjente og en gerningsmand er dræbt

Dallas-snigskytten, der havde forskanset sig og skød på politiet fra et parkeringshus, er død, bekræfter byens borgmester.

Politibetjente i Dallas har kæmpet med én af gerningsmændene, som havde forskanset sig i et parkeringshus. Han er nu død. Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH LAUER

Én af politiets mistænkte, bag drabene på flere politibetjente i Dallas, USA, har efter en skudveksling med politiet mistet livet.

Det bekræfter borgmester i Dallas, Mike Rawlings, til CNN.

Vi var meget glade, da vi var i stand til at stoppe den ene mistænkte,« siger han.

Gerningsmanden havde forskanset sig i et parkeringshus, hvor han samtidig med, at han skød mod politiet, oplyste, at han ville dræbe flere betjente og havde placeret bomber rundt omkring sig i parkeringshuset, sagde Dallas Politis politichef tidligere.

Borgmesteren fortæller, at det var politiet, der dræbte ham med sprængstof.

Byen bliver bombetjekket

En Dallas politiofficer oplyste tidligere at der var et omfattende bombetjek på vej i hele byen, efter den nu afdøde gerningsmand proklamerede, at han havde placeret bomber i byen.

Politiofficeren skrev på sin twitterprofil, at byens centrum vil blive »omfattende endevendt«, og det vil tage »ret lang tid«.

Politiet har nu gennemsøgt byen for bomber to gange, og der er ikke fundet noget sprængstof.

Obama: »Enorm tragedie«

Imens politifolkene i Dallas i de sene nattetimer har finkæmmet gaderne i byen, er USAs præsident, Barack Obama i øjeblikket i Warszawa til et NATO-topmøde.

Han udtalte sig fredag om de nye skyderier, hvor politibetjente i Dallas blev skudt.

»Vi er forfærdet over denne hændelse, og vi står sammen med befolkningen og politiet i Dallas,« sagde Barack Obama på et pressemøde i Polen og kalder det for en »enorm tragedie«.

I går udtalte Obama sig også. Det var pga. de to politidrab af sorte mænd, der havde været i staterne Louisiana og Minnesota.

Han kaldte drabene for »symptomatisk« for de større udfordringer, som er inden for det amerikanske strafferetlige system, hvad angår »racemæssige forskelle« og mistilliden mellem politifolk, og det folk, som politiet er til for.

Det bragte han igen på banen fredag, hvor han endnu en gang lagde vægt på, at politet gør det godt.

»Politiet har en overordentlig vanskelig opgave og langt de fleste gør deres job på en enestående måde,« sagde han.

Obama tilføjede desuden, at tilgængeligheden af automatvåben gør angreb som dette »mere sandsynligt«.

Flest dræbte politifolk siden 9/11

Ikke siden, at fly fløj ind i World Trade Center i New York den 11. september 2001, har så mange politifolk mistet livet i USA.

Det oplyser mediet ABC News.

Indtil videre har fem politibetjente mistet livet i Dallas. Det var dog nogle flere, der blev dræbt under terrorangrebene for 15 år siden, hvor 71 betjente blev dræbt.