Familien: Al-Khawaja fortsætter sultestrejken

Selv om hans sag genoptages, fortsætter den livstidsdømte al-Khawaja sin sultestrejke i Bahrain.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er til døden eller friheden. Sådan lyder det ifølge familien til den livstidsdømte dansk-bahrainer, Abdulhadi al-Khawaja, om den sultestrejke, han indledte for mere end 80 dage siden.

Mandag afgjorde en domstol i Bahrain, at demokratiforkæmperens retssag skal gå om ved en civil domstol, men det ændrer ikke på, at al-Khawaja fortsat nægter at indtage føde, lyder det fra hans familie.

- Abdulhadi Alkhawaja gik ikke i sultestrejke for døden eller ny retssag. Han sagde døden eller frihed. En ny retssag betyder ikke meget, skriver hans datter Maryam al-Khawaja på det sociale netværk Twitter.

Hans familie fik søndag for første gang i næsten en uge lov til at besøge al-Khawaja, der er indlagt på et militærhospital i Bahrains hovedstad, Manama. Her er han ifølge sin kone blevet tvangsfodret.

- Han er meget svag. Han var blevet holdt fast og tvangsfodret gennem en sonde i fem dage, men han gik med til at blive fodret med drop, siger hans kone, Khadija al-Moussawi, til BBC.

Datter: Styret trækker tiden

I det hele taget giver familien ikke meget for afgørelsen om en ny retssag, der ifølge Maryam al-Khawaja giver styret mulighed for at trække tiden yderligere, mens hendes far og de andre politiske aktivister, der blevet fængslet i forbindelse med demonstrationer mod kongen, fortsat holdes i fangenskab.

- Jeg vil ikke klappe for regimet, selv hvis de løslader politiske fanger. De skulle ikke have været fængslet og tortureret til at begynde med, skriver hun på Twitter.

Al-Khawaja er af to omgange idømt livstidsfængsel for at have deltaget i protester mod kongestyret i Bahrain. Han er blevet dømt sammen med 13 andre oppositionsledere, og de får alle mulighed for at få prøvet deres sag igen, oplyser hans advokat, Faten Haddad.