En dræbt i voldelig protest i Venezuela

Hundredtusinder af tilhængere og modstandere af præsident Maduro demonstrerer i Caracas. Ung mand er dræbt.

VENEZUELA-OPPOSITION-PROTEST -
Oppositionstilhængere løber fra tåregassen under onsdagens demonstration i Caracas. Modstandere af præsident Maduro har opfordret alle til at gå på gaden i det, de betegner som alle demonstrationers moder. Regeringens tilhængere holder deres egen demonstration til støtte for Maduro. Scanpix/Juan Barreto
Læs mere
Fold sammen

En 18-årig studerende er død af et skudsår i forbindelse med en demonstration i Venezuelas hovedstad, Caracas.

Det oplyser sikkerhedskilder til Reuters.

Demonstranter, der er imod præsident Nicolás Maduro og hans regering, er stødt sammen med kampklædt politi. Det er sket, efter at de forsøgte at komme ind i den centrale del af Caracas.

Politiet affyrer tåregas som svar på en byge af sten, demonstranterne har kastet mod betjente.

Den 18-årige studerende, som er dræbt i forbindelse med demonstrationerne, blev hårdt såret af et skud i hovedet.

Flere øjenvidner siger, at skuddet blev affyret af bevæbnede mænd på motorcykler. Mændene smed også tåregas mod en gruppe demonstranter.

Den dræbte studerende var på vej til fodbold og havde ikke planer om at deltage i demonstrationen, siger et familiemedlem til Reuters.

Det er oppositionen, der har indkaldt til onsdagens protest, som har samlet hundredtusinder af demonstranter. Den ventes at blive en af de større, landet har oplevet i de seneste uger.

Demonstranterne beskylder Maduro for at have udhulet demokratiet og forårsaget økonomisk kaos, galopperende inflation og udbredt fødevaremangel i Venezuela.

- Vi bliver nødt til at protestere. Landet er ved at dø af sult, siger 53-årige Alexis Mendoza til Reuters.

Samtidig har præsident Maduro opfordret både militæret, militser og sine øvrige støtter til at gå på gaden og forsvare den socialistiske "revolution", som hans forgænger, den karismatiske Hugo Chávez, indledte i 1999.

- Tiden er inde til at gå i kamp, sagde præsidenten.

Situationen i Venezuela har længe været højspændt. Den nærmest eksploderede, da landets højesteret for få uger siden besluttede at overdrage mere magt til sig selv og fjerne parlamentarikeres immunitet.

Det fik oppositionen til at beskylde præsident Maduro for at bruge domstolen til at gennemføre et kup og indføre diktatur.

Beslutningen blev omgjort, men mange venezuelanere er rasende over Maduro-styret.

- Vi må sætte en stopper for dette diktatur. Vi har fået nok. Vi vil have valg for at få Maduro ud, for han er i gang med at ødelægge landet, siger 54-årige Ingrid Chacon, som er en af de mange demonstranter i Caracas onsdag.

De seneste to ugers voldelige demonstrationer har kostet mindst fem mennesker livet. Over 200 er anholdt.

/ritzau/AFP