Britisk politi sigter seks for terrorplan

Seks anholdt og sigtet efter britisk antiterrorpoliti slår til mod islamiske miljøer i Birmingham.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Britisk politi har rejst sigtelser mod seks mænd, der blev anholdt sidste uge i Birmingham i forbindelse med en større aktion rettet mod formodede islamiske terrorister.

Fire af mændene er blevet sigtet for at planlægge en terrorhandling, og de øvrige to for at have tilbageholdt oplysninger, siger politiet i West Midlands.

En af dem, der er sigtet for at tilbageholde oplysninger, er også sigtet for at indsamle penge til terrorformål.

I alt syv mænd og en kvinde blev anholdt under aktionen i sidste uge. De var alle britiske statsborgere.

- Operationen er på et tidligt stadium, så jeg kan ikke gå i detaljer på nuværende tidspunkt om de formodede lovovertrædelser, siger en kriminalbetjent, Marcus Beale.

- Jeg mener imidlertid, at det var nødvendigt at tage affære, da vi gjorde, for at sikre den offentlige sikkerhed, tilføjer han.

Terroreksperter betragter såkaldt "hjemmegroede" terrorister - personer, der planlægger og begår terrorhandlinger i det land, de er opvokset og bor i - som et stigende problem, når det kommer til bekæmpelsen af terrorisme.

Det var sådanne "hjemmegroede" terrorister, personer af hovedsageligt pakistansk oprindelse, men med britisk statsborgerskab, der gennemførte de alvorlige terroranslag mod London i juli 2005.

De fire bombemænd sprængte sig selv i luften i Londons undergrundsbane og på en bus, og tog 52 personer med sig i døden. Over 700 personer blev såret ved attentatet i den britiske hovedstad.

/ritzau/AFP