Bossen og baben

For otte år siden fandt en af Italiens topchefer sammen med en arabisk skønhed. Lige siden har deres ansigter været et fast element i sladderspalterne.

Afef Jnifen og Marco Tronchetti Provera følges tæt af den kulørte presse. Her er parret fotograferet under et besøg i operaen. Arkivfoto: Beltrami Guatelli. Fold sammen
Læs mere

Historien om et af Italiens mest toneangivende par lyder som en klassiker. Den om en gråhåret, rig mand, som møder smuk ung kvinde med store drømme.

Han, Marco Tronchetti Provera, er hovedaktionær i en af landets største virksomheder - Pirelli - og en af landets bedst betalte erhvervsledere.

Hun, Afef Jnifen, er en italiensk-tunesisk model, TV-værtinde og 15 år yngre.

Da Marco mødte sin Afef, var hans karriere på sit højeste. Han var ikke blot chef for to af landets mest lukrative selskaber, Pirelli og Telecom Italia. Han var også vicepræsident for fodboldholdet Inter, skilt for anden gang og med sit kønne ansigt en af landets mest eftertragtede ungkarle.

Marco har altid haft ambitioner. Efter et forlist ægteskab kastede han sin kærlighed på en af den magtfulde industrifamilie Pirellis døtre. Ægteskabet med en Pirelli gjorde ham til chef for hele koncernen. Marco stank af talent, og på kort tid gjorde han dækgigantens gæld til guld.

Ben i næsen
Googler man Afef Jnifen forstår man, hvorfor Marco Tronchetti Provera faldt pladask. De første mange sider er fyldt med billeder af den langbenede skønhed på catwalken eller billeder af en hel- og halvnøgen Afef.

Som 14-årig giftede hun sig med naboens søn på 21 i protest mod sine strenge forældre, som ikke lod hende forlade sit hjem om aftenen. Siden rejste hun til Paris, hvor hun arbejdede som model og med tiden blev de store designeres kæledægge, og lagde navn til bl.a. en badetøjsserie.

Tilbage i Italien fokuserede TV-stationerne deres kameraer på hende, og hun blev hurtigt kendt for sine markante holdninger som hyppig gæst i et populært talk show.

Med tilsammen fire forliste ægteskaber bag sig fandt Afef og Marco hinanden i 1998, og kærligheden blomstrede som mælkebøtter på en græsplæne.

Ægteskabet ændrede begges liv. Marco røg pludselig på forsiden af sladderbladene og Afefs karriere blev for alvor sparket i gang.

Hun blev oftere set på TV og udnævnt som fredsambassadør for Italiens Røde Kors.

Desuden hævede hun stemmen i indvandringsdebatten, særligt når det gjaldt racistiske udtalelser fra politikere på det yderste højre. Og for ca. et år siden bejlede flere politiske partier til Afef, særligt midterpartiet Udeur, som drømte om at havde det første muslimske parlamentsmedlem i sine rækker. Hun ville gerne være med til at peppe parlamentet lidt op, forklarede hun, men sagde, at hun først måtte konsultere sin mand, hvilket af den ekstreme højrefløj blev udlagt som muslimsk underdanighed.

Om det var Marco Tronchetti Provera, der fik det sidste ord, er uvist, men Afef gik ikke ind i politik. Hun er i dag vært for et satireprogram.

Hvis blot karrieren havde kørt helt så glat for hendes ægtemand. I september sprang en skandale som en bombe i Italiens forhenværende telefonmonopol Telecom Italia. Det blev afsløret, at virksomhedens sikkerhedschef ulovligt havde nedsat en lille central, som blev brugt til at aflytte kendisser fra hele landet og videresælge informationerne til journalister, jaloux ægtemænd osv.

Marco Tronchetti Provera trådte tilbage som chef, og Afef måtte i pressen forklare, at hendes mand intet havde haft med affæren at gøre. Som et plaster på såret rejste de to på en lang ferie i deres luksusyacht. Endnu en gang fulgt tæt af aviser og sladderpressen, som ikke har mistet interessen for et af landets mest glamourøse par. www.berlingske.dk

Læs de andre artikler i

serien om Powerpar