Al Gores søn kørte for stærkt i hybridbil

Albert Gore III er blevet taget for at have kørt alt for stærkt i en af de miljørigtige biler, hans far, tidligere vicepræsident Al Gore, råder amerikanere til at køre i. Det indbyder til onde vittigheder.

Den 24-årige Al Gore III (tv.) blev løsladt fra arresten i Orange County, Californien, morgenen efter, at han blev taget for at køre for stærkt. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

WASHINGTON: Nyheden om Al Gores søn, der er taget for at køre for stærkt i en Toyota Prius efter indtagelse af marihuana, overrasker i USA.

Ikke så meget fordi den 24-årige Albert Gore III er i konflikt med loven. Det har han været før. Derimod kommer det bag på mange, at hybridbilen kan køre så stærkt. For Toyota og de miljørigtige biler er det ubetalelig reklame.

Havde omstændighederne været anderledes, ville Al Gore altså den miljøforkæmpende farmand formentlig også have været tilfreds med sønnens valg af bil, lyder det i flere amerikanske medier.

Men sagen er, som den er. Al Gore er nu engang den, han er. Og på lørdag er den tidligere vicepræsident tillige vært for de internationale Live Earth-koncerter, der skal skabe fokus om klimaproblemerne.

Derfor bliver han forventeligt angrebet af politiske kommentatorer, der beskylder ham for at være en dårlig far og hele familien for at være miljøhyklere.

»Jeg vil gætte på, at en Toyota Prius ophører med at være miljøneutral længe inden, den når 100 miles i timen,« skriver bloggeren Jules Crittenden, der er en af det nykonservative miljøs nye favoritter: »Er der et opdragelsesproblem her? Er der nogen, der har nogle tanker om, hvad der sker, når du bruger hele din tid på at flyve jorden rundt og fortælle andre, hvilke ulykker der venter deres børn,« spørger han.

En lugt af marihuanna
Al Gore III blev anholdt klokken kvart over to om natten, fordi han blev taget med det, der svarer til 160 km/t. Betjenten fornemmede en stærk lugt af marihuana fra bilen og fandt en lille mængde af det forbudte tobak sammen med adskillige piller, som Gore ikke havde recept til. Det drejede sig bl.a. om et amfetamin.

Han blev løsladt næste morgen mod kaution og kan se frem til at blive tiltalt for ulovlig besiddelse af narkotika og medicin samt overtrædelse af færdselsloven.

Store forventninger
Den unge Gore kender rumlen. Han blev i 2003 idømt samfundstjeneste for besiddelse af marihuana. Året forinden blev han taget for spirituskørsel, og i 2000 mistede han retten til at køre bil i staten North Carolina efter at være taget for at køre alt for stærkt.

Som den yngste i en børneflok på fire og med tre storesøstre, der alle har gjort karriere inden for intellektuelle fag, har Al Gore III altid haft store forventninger at skulle leve op til.

Som seksårig var han tilmed tæt på at omkomme i en trafikulykke, som det tog ham flere år at komme over. Han arbejder i dag som medredaktør af et ungdomsmagasin, der skriver om filantropi.