Se video: Galleri deler julegaver ud til økonomisk udfordrede

For tredje år i træk har galleristen Julie Bidstrup sammen med en gruppe frivillige samlet, sorteret og pakket aflagt legetøj, så forældre med økonomiske udfordringer kan hente julegaver, som de kan lægge under juletræet helt gratis.

 

Da klokken slog 10.00 fredag formiddag, strømmede folk ind i det, der til forveksling kunne ligne julemandens værksted. Det er godt nok Galleri Bidsart på Jernbane Allé i Vanløse, der nu for tredje år i træk har samlet aflagt legetøj ind, så det kan komme under et juletræ på tirsdag.

Man skal se sig godt for, hvis ikke man skal træde på en af de mange »julepakker«, der er blevet bundet sammen og fordelt hele vejen rundt i lokalet, og som i i løbet af fredag og lørdag vil blive hentet af økonomisk udfordrede forældre, som ikke har råd til at købe noget selv.

»Vi var otte frivillige indtil sent i går, der sorterede og pakkede, så alt kunne komme på plads til i dag,« siger Julie Bidstrup, der ejer galleriet og står bag den store juleindsamling.

»Vi tjekker ikke folks lønsedler, når de kommer, for vi skal ikke vurdere, hvem der har brug for en hjælpende hånd. Men vi snakker med folk, når de kommer, så vi kan finde den pakke, der passer deres barn bedst,« siger hun.

I løbet af den første halve time bliver i hvert fald 20 gaver afsat til forældre, der takker både Julie Bidstrup, hendes praktikant og de to frivillige, der hjælper til.

»Du kan godt regne med tårer,« siger frivillige Louise Pedersen, der hjælper til på Galleri Bidsart for andet år i træk.

Indsamling via egne sociale medier

Der går vist heller ikke mere end et par minutter, før Louise får ret, da en alenemor må tørre øjnene i taknemmelighed over at komme hjem med en »Frozen«-pakke med vendespil og guitar.

»Må jeg ikke tage et billede af dig? Jeg kender hende, der har doneret de her ting, hun vil blive så glad for at se, at der er nogen, der tager dem med sig,« siger Julie Bidstrup til hende.

Indsamlingen er foregået gennem Galleri Bidsarts sociale medier, og folk fra nær og fjern er kommet forbi med både brugt, nyt og hjemmehæklet legetøj til alle aldersgrupper.

»Vi har fået en Playstation 3 med Guitar Hero i år. Den har vi lagt heromme bagved, så vi er sikre på, at den går til den rigtige familie,« forklarer Julie Bidstrup og viser yderligere fem kasser med legetøj frem fra baglokalet.

»Vi må tage det lidt af gangen, så vi er sikre på, at alle kan komme hjem med noget godt,« siger hun og vinker farvel til en kvinde med barnevognen fuld af bamser og legetøj.