Coronalukning: Efter mere end 20 år er det slut med skøjtebane på Frederiksberg Runddel

Borgerne på Frederiksberg må som så mange andre nøjes med at drømme om at stå på skøjter på Frederiksberg Runddel denne vinter.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel bliver ikke til noget i år. Hvilket indbærer en mindre udgift for kommunen på op til 300.000 kroner. Banen blev istandsat i 2019 forud for den seneste skøjtesæson. Billedet er fra vinteren 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Hver vinter i mere end 20 år har borgerne på Frederiksberg kunnet skøjte på skøjtebanen på Frederiksberg Runddel.

Men i år kommer frederiksbergerne og andet godtfolk til at kigge langt efter skøjtebanen for enden af Frederiksberg Allé lige ved indgangen til Frederiksberg Have.

Der bliver nemlig ikke nogen skøjtebane.

Takket være coronavirus.

Det fremgår af materialet for et møde i Frederiksberg Kommunes kultur-og fritidsudvalg mandag.

Her bliver skøjtebanen omtalt som »rammen for en populær udendørs aktivitet, som nydes af mange Frederiksberg-borgere og besøgende udefra«.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har ellers undersøgt, om det ville være muligt at åbne banen coronasikkert, som det hedder. Bl.a. ved at opstille hegn, indføre tidsbestilling, afspritning og skiltning.

Men »set i lyset af den aktuelle udvikling i covid-19 og det aktuelle forsamlingsforbud på ti personer«, vurderer forvaltningen, at det »vil være uhensigtsmæssigt at Frederiksberg Kommune skaber et »rum«, som lokker mange mennesker til at være tæt på hinanden«.

En vurdering, som kommunens børne- og ungelæge er enig i.

»Forvaltningen har spurgt andre kommuner, der har udendørs skøjtebaner om status. København, Aarhus, Aalborg og Esbjerg åbner ikke deres kommunale skøjtebaner i 2020/2021,« hedder det i materialet.

Rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), beklager, at skøjtebanen ikke bliver til noget i år.

»Det er en fin Frederiksberg-tradition. Men vi har undersøgt de forskellige muligheder, og det kan ikke lade sig gøre, som situationen er nu,« siger han:

»Vi håber, at den er tilbage næste år.«