Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Verden vil bedrages

Edith Thingstrup: Den kendte reklamemand og event-mager Christian Have fik sig denne uge en slem overraskelse. I 30 år har han fejlagtigt kaldt sig cand.phil. Den stakkels mand troede, det var i orden, fordi han i en periode havde gået på universitetet.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men Have har aldrig færdiggjort sine danskstudier på Københavns Universitet, oplyser chefkonsulent på Københavns Universitet Dorrit Wivel til B.T.

Christian Have oplyser til avisen, at han havde forstået på universitetet, at han måtte bruge titlen, og han beklager sin fejl.

»Det er naturligvis min fejl ikke at have tjekket dette ordentligt«.

Hvis fejl skulle det ellers være? Det nymodens universitet, der bilder folk ind, at man kan trække en kandidatgrad i en automat? Christian Have var en af mændene bag den skandaløse fejring af H.C. Andersens jubilæum i 2005. Deri ligger en vis poesi.

For som skrevet står: »Een Dag kom der to Bedragere; de gave sig ud for at være Vævere og sagde, at de forstode at væve det deiligste Tøi, man kunde tænke sig.«

Måske er Have et udtryk for en tendens i tiden. Nu er det ikke alene vævere, man skal kigge i kortene, men også påståede cand.phil.er. For alle vil have ret til at kalde sig et eller andet fornemt, bare de har trillet tommelfingre i nogle måneder på universitetet. Og kejsere? Dem er der flere af end nogensinde.

Verden vil bedrages.