Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Udnyt skatte-jalousien

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

De danske olympiske medaljevindere slipper for skat af deres præmiepenge. Det oplyser kulturminister Mette Bock: »Eliten inspirerer alle os andre til at yde det bedste – det skal vi værdsætte og belønne,« skriver hun på ministeriets hjemmeside.

Men hvad med den øvrige elite? De dygtige musikere i filharmoniske orkestre? De dygtige operasangerinder? Eller de dygtige sosu-assistenter? Skal de ikke også nyde godt af lavere skat?

Skidt pyt. Lidt har også ret. Når først det er lykkedes at nedsætte skatten ét sted, vil andre kræve det samme. Det er trods alt bedre end at man øger de offentlige udgifter et sted, og alle andre kræver det samme alle andre steder. Danmark er Jantelovens land. Men det behøver ikke være en katastrofe, hvis bare man udnytter skatte-jalousien frem for udgifts-jalousien.