Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Sagde han det?

05DEBjeve-Eva-Agnete-Selsin.jpg
BMINTERN - Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Oprop og krænkelsesalarm! En studielektor i økonomi ved KU udtaler, at dagens nye studerende er på samme niveau, som da han gik i 1. g. De unge ved ikke nok, fordi uddannelsessystemet er holdt op med at stille krav. »De er ikke trænet i at læse bøger. De kan faktisk næsten ikke læse en bog, når de kommer.«

Hold da op. Der er nok en hr. studielektor, der er sur og gammeldags og fuld af fordomme, hvad? Som om det var vigtigt at »læse bøger« for at være studerende. Og som om man ikke kan være en lige så kvalificeret økonom in spe uden at vide noget om matematik. Bare fordi lektoren selv er herrekedelig og reaktionær, betyder det jo ikke, at de studerende ikke kan være fulde af empati og gode til springgymnastik og dermed topkvalificerede til at sige noget om konjunkturerne.