Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Reaktionært

Mie Harder: I en opinion kaldte Pernille Moll for nylig Caspar Rose for reaktionær, fordi han har påpeget, at kvinders fravær i toppen af det danske erhvervsliv skyldes, at mange kvinder ikke har de nødvendige kompetencer og erfaringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pernille Moll indrømmer godt nok, at kvinder ofte vælger børn frem for arbejde, men hun mener ikke, det bør sætte dem tilbage karrieremæssigt: »Cheferne på direktionsgangene overser kvindelige kandidater og deres kvalifikationer og erfaringer, der kan være udviklet på andre måder end deres egne,« forklarer hun. At nogle kvinder har været væk fra arbejdsmarkedet i årevis betyder altså intet, fordi ledelseskompetencer også kan udvikles igennem amning, bleskift og organisering af legestuer, forstås. At øvelse og flid er afgørende for kvalifikationer er i det hele taget en fordom, kastrationsangste mænd har konstrueret for at holde kvinderne hjemme ved kødgryden.

Gad vide om Pernille Moll også mener, at man kan blive en god hjernekirurg af at løse krydsord eller en dygtig pilot af at lege med plastikflyvemaskiner?