Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kødmarked på Kvægtorvet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Marcussen

I dokumentaren »Metoo: Sexisme bag skærmen« fortæller nuværende og tidligere TV 2-medarbejdere om en udpræget sexistisk kultur på TV 2.

Dette kødmarked på Kvægtorvet i Odense stod i høj grad på, mens Michael Dyrby var nyhedschef og direktør på kanalen. Derfor har mange også været interesserede i at spørge ham, hvordan sådan en sexistisk kultur dog kunne opstå.

Især da det kom frem, at Dyrby skulle have sagt til en medarbejder, at hun aldrig ville blive til noget på TV 2, fordi hun var for gammel, og fordi han ikke gad kneppe hende. Ligesom han efter sigende skulle have »råsnavet« en menig, kvindelig medarbejder til en jubilæumsfest.

Dyrby siger beklagende, at han »burde have set den sexisme, der nu bliver beskrevet«.

Det minder Groft sagt om, hvordan man nogle gange ikke kan se skoven for bare træer. Eller sexismen for bare medarbejdere, man selv har tungen i.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

SF som julemænd

Hans Hauge

Aldrig har der været så mange børn, som har brug for »julehjælp«, udtalte SFs Pia Olsen Dyhr i forbindelse med finansloven. Man skulle jo næsten tro, at Socialistisk Folkeparti var blevet et kristeligt folkeparti, siden de går så meget op i børn og juleglæde.

Det lyder dog underligt, det med det voksende behov for julehjælp. Der bliver som bekendt flere og flere muslimer i dette land; og dermed færre og færre som fejrer Jesu fødsel. Mon der blot for SFs vedkommende er tale om sentimentalitet. Har Pia Olsen Dyhr læst for meget Peters Jul som barn? Tænker hun på den fattige dreng? For det er vel ikke populisme? Nej, det kan ikke forenes med kristen socialisme, kan det?