Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Buste af Grundtvig smidt i kanalen

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bent Blüdnikow

Lederne af Grundtvigsk Forum, Kirsten M. Andersen og Ulla Morre Bidstrup, forklarer i Berlingske, hvorfor de gav Grundtvigprisen til netop den revolutionære Pelle Dragsted. Forklaringen er kryptisk, men har noget at gøre med, at Dragsted vil bekæmpe ulighed. Gør vi ikke alle det? Men stop, der er en begrundelse til, som næsten er lige så god, som da Katrine Dirckinck-Holmfeld mente, at busten af Frederik 5. ville materialisere sig igen: »Han fik prisen for at genbesøge de prøvede kulturformer, som blandt andet er inspireret af det grundtvigske.«

Øh, hvad mener de egentlig? Er det socialistisk folkedans eller måske et revolutionært julebord? Men med deres utraditionelle valg har Grundvigsk Forum gjort for Grundtvig, hvad Katrine Dirckinck-Holmfeld gjorde for Frederik 5.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad står der i Mettes slettede sms’er?

Peter Nedergaard

Alle spekulerer på, hvad der står i Mette Frederiksens slettede – og måske genskabte – sms’er. Mange mener, at de er fyldt med grovheder. Groft sagt har også en tese om indholdet, som bygger på en antagelse om statsministerens identifikation med Egon Olsens arbejdssituation. Det vil sige mange geniale ideer, som elendige medarbejdere underminerer gang på gang.

Derfor forventer vi, at statsministeren i sine sms’er – som den gode Egon Olsen – vil være omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører og bovlamme bidesild, bløddyr, pattebørn, pjok, fnatmider, slapsvanse, fæhoveder, ignoranter, jammerkommoder, elendige klamphuggere, narrehatte, pjok, skvadderhoveder, skvat, tøffeldyr og elendige socialdemokrater. Ja, lige bortset fra de sidste selvfølgelig. Men mon ikke Egon dér har mere ret end Mette.