Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Anonymous på svensk

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Alle tager i disse dage klart afstand fra terror. Det gælder også cyber-hacktivistkollektivet Anonymous, som har lukket flere jihadistiske hjemmesider ned i krigen mod terror. Og det har skabt stor glæde verden over, at dette anarkistiske netværk også er med os andre.

Men nu viser det sig, at den svenske afdeling af Anonymous ikke er med og faktisk tager stærkt afstand fra resten af Anonymous. Svensk Anonymous finder, at operationen rider på en bølge af fremmedhad. Bl.a. opfordres der til, at jihad-terrorister slås ihjel.

Det er imponerende, i hvilken grad den politiske korrekthed går svenskere gennem marv og ben – selv i anarkistiske, ustyrlige svenske hacker-kredse. Faktisk står den politiske korrekthed stærkere her end hos den ellers politisk renskurede svenske statsminister, Stefan Löfven, som ved marchen i Paris vandrede arm i arm med repræsentanter fra lande, som dagligt forfølger journalister. Og med premierministeren fra Tyrkiet, som med bureaukratiske kneb har ladet Lars Hedegaards mistænkte jihad-terrorist undslippe retsforfølgelse her i landet.