Berlingskes gravegruppe


Vores undersøgelser

Sminkede minkaflivninger

Regeringen og myndighedernes hovedbudskab til minkavlerne om, hvorfor de skulle slå alle deres mink ihjel, viser sig at bygge på et forkert grundlag.

Det ekstra minus, der satte ild til den danske forskerverden

Berlingske gravede sig ned i kvantefysikken og et opsigtsvækkende opgør i den danske forskerverden om en fejl i en videnskabelig artikel. Undervejs blev tre forskere kaldt "redeskidere", og sagen medførte stor debat om fri forskning.

Rod i statslig milliardfond

Innovationsfondens uddeling af støtte til forskningsprojekter var sket på usagligt grundlag, slog tilsyn fast. Dét skete efter en række afsløringer i Berlingske af fondens - og dens daværende næstformand Flemming Besenbachers - behandling af en række ansøgere.

Tip os

Har du kendskab til magtmisbrug, systemsvigt eller usaglige afgørelser, kan du kontakte gravegruppen her.

Gravegruppens journalister

Du er velkommen til at tage kontakt og tippe hver journalist i Berlingskes gravegruppe. Ved at klikke på billederne kan du læse lidt om, hvad journalisterne tidligere har arbejdet med. Vi er vant til at håndtere fortrolige tip, og du kan også tippe os anonymt.

Den grønne løgn

En grøn virksomhed går pludselig konkurs. Enorme mængder farligt affald bliver efterladt - uden offentlighed bevågenhed - og ingen vil tage det fulde ansvar. Hvordan kunne det gå så galt?

Flere børn skal fjernes fra deres forældre - er det klogt?

Statsminister Mette Frederiksen vil have flere tvungne bortadoptioner. Berlingske afdækker området.

Så voldsomt har gældsskandalen i Danske Bank udviklet sig

Sagen om Danske Banks ulovlige opkrævninger af gæld har allerede haft betydelige konsekvenser for bankkunder og banken, ligesom en række myndigheder er viklet ind i sagen – på godt og ondt. Her kan du få overblik over forløbet.

Netværk af ejendomsspekulanter plager sårbare lejere

Berlingske har nærstuderet en kreds af ejendomsinvestorer og kortlagt deres opkøb af ejendomme. Sporene og arrene fra ejendomsspekulanterne tager os gennem Danmark.

Vi var ikke klar

Lag for lag har Berlingske over flere måneder afdækket myndighedernes håndtering af coronavirussen. Få overblik over afdækningen her.

Kriminelle udviklingshæmmede

De er dømt til anbringelse for drab, pædofili, vold og ildspåsættelse på ubestemt tid. Berlingske har fået unik adgang til deres verden.

Samfund Abonnement

Frederiksberg-sagen kort fortalt: »Det her er en kæmpe skandale«

Fire forskellige lovgivninger er blevet brudt, en direktør er blevet fyret, og menneskeskæbner har været fanget i juridisk tovtrækkeri om deres børn. Frederiksberg-sagen handler om flere år med systematiske sagsbehandlingsfejl i Frederiksberg Kommunes familieafdeling. Forstå sagen herunder.

Nazi-lækagen

En gruppe danske mænd har i årevis været en del af et ekstremt netværk for nynazister. Vold, mord og terror blev hyldet. I mange år var mændene anonyme. Det er de ikke længere.

Spørgsmål og svar om Danske Banks hvidvasksag

Danske Banks hvidvasksag er historien om omfattende brud på hvidvaskloven og enorme og dybt suspekte pengestrømme gennem landets største bank. Sagen blev afdækket over to år af Berlingske, og afsløringerne har vakt heftig debat om både finanssektorens moral og myndighedernes kvalifikationer. Her har du mulighed for at få svar på sagens centrale spørgsmål - herunder om Berlingskes metoder og analyser.

Millioner af dine skattekroner går til lobbyister

I en undersøgende artikelserie afdækker Berlingske, hvor mange af dine kommunale skattekroner der bruges på PR, spin, lobbyisme og selvpromovering.