Berlingskes gravegruppe


Vores undersøgelser

kaju

Du får her et udvalg af Berlingskes største afsløringer i 2021

Glippede du nogle af Berlingskes undersøgende satsninger i år? Gravegruppen har samlet et potpourri af sager og projekter fra 2021.

Flyt med ind på Ruth, Benny, Preben og Oles sidste adresse

Berlingske er flyttet på plejehjem. Kom helt tæt på hverdagens talrige dilemmaer.

mistede opkald

De mistede opkald på 112

Når man står med et menneske i livsfare og ringer 112, forventer de fleste, at vagtcentralen øjeblikkeligt besvarer opkaldet og omgående sender hjælp. Berlingskes artikelserie om de mistede opkald viser noget andet.

Tip os

Har du kendskab til magtmisbrug, systemsvigt eller usaglige afgørelser, kan du kontakte gravegruppen her.

Gravegruppens journalister

Du er velkommen til at tage kontakt og tippe hver journalist i Berlingskes gravegruppe. Ved at klikke på billederne kan du læse lidt om, hvad journalisterne tidligere har arbejdet med. Vi er vant til at håndtere fortrolige tip, og du kan også tippe os anonymt.

martin from

Sminkede minkaflivninger

Regeringen og myndighedernes hovedbudskab til minkavlerne om, hvorfor de skulle slå alle deres mink ihjel, viser sig at bygge på et forkert grundlag.

hjerne

Det ekstra minus, der satte ild til den danske forskerverden

Berlingske gravede sig ned i kvantefysikken og et opsigtsvækkende opgør i den danske forskerverden om en fejl i en videnskabelig artikel. Undervejs blev tre forskere kaldt "redeskidere", og sagen medførte stor debat om fri forskning.

Besenbacher

Rod i statslig milliardfond

Innovationsfondens uddeling af støtte til forskningsprojekter var sket på usagligt grundlag, slog tilsyn fast. Dét skete efter en række afsløringer i Berlingske af fondens – og dens daværende næstformand Flemming Besenbachers – behandling af en række ansøgere.

Skrald

Den grønne løgn

En grøn virksomhed går pludselig konkurs. Enorme mængder farligt affald bliver efterladt - uden offentlighed bevågenhed - og ingen vil tage det fulde ansvar. Hvordan kunne det gå så galt?

Nadja Brokholm

Flere børn skal fjernes fra deres forældre - er det klogt?

Statsminister Mette Frederiksen vil have flere tvungne bortadoptioner. Berlingske afdækker området.

danske bank

Så voldsomt har gældsskandalen i Danske Bank udviklet sig

Sagen om Danske Banks ulovlige opkrævninger af gæld har allerede haft betydelige konsekvenser for bankkunder og banken, ligesom en række myndigheder er viklet ind i sagen – på godt og ondt. Her kan du få overblik over forløbet.

CORONA2020

Netværk af ejendomsspekulanter plager sårbare lejere

Berlingske har nærstuderet en kreds af ejendomsinvestorer og kortlagt deres opkøb af ejendomme. Sporene og arrene fra ejendomsspekulanterne tager os gennem Danmark.

bispebjerg

Vi var ikke klar

Lag for lag har Berlingske over flere måneder afdækket myndighedernes håndtering af coronavirussen. Få overblik over afdækningen her.

billede 1

Kriminelle udviklingshæmmede

De er dømt til anbringelse for drab, pædofili, vold og ildspåsættelse på ubestemt tid. Berlingske har fået unik adgang til deres verden.

Frederiksberg-sagen kort fortalt: »Det her er en kæmpe skandale« thumb
Samfund Abonnement

Frederiksberg-sagen kort fortalt: »Det her er en kæmpe skandale«

Fire forskellige lovgivninger er blevet brudt, en direktør er blevet fyret, og menneskeskæbner har været fanget i juridisk tovtrækkeri om deres børn. Frederiksberg-sagen handler om flere år med systematiske sagsbehandlingsfejl i Frederiksberg Kommunes familieafdeling. Forstå sagen herunder.