Berlingskes gravegruppe


Vores undersøgelser

Dansk Banks skandaleramte filial i Tallinn er i dag lukket ned som konsekvens af hvidvasksagen. Arkivfoto: Asger Ladefoged

Spørgsmål og svar om Danske Banks hvidvasksag

Danske Banks hvidvasksag er historien om omfattende brud på hvidvaskloven og enorme og dybt suspekte pengestrømme gennem landets største bank. Sagen blev afdækket over to år af Berlingske, og afsløringerne har vakt heftig debat om både finanssektorens moral og myndighedernes kvalifikationer. Her har du mulighed for at få svar på sagens centrale spørgsmål - herunder om Berlingskes metoder og analyser.

Statsministerkandidaterne Helle Thorning-Schmidt og statsminister Lars Løkke Rasmussen i DR1 onsdag 14. september efter deres sidste valgduel inden valget i morgen. Her Lars Løkke Rasmussen og Mikael Børsting. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011)

Millioner af dine skattekroner går til lobbyister

I en undersøgende artikelserie afdækker Berlingske, hvor mange af dine kommunale skattekroner der bruges på PR, spin, lobbyisme og selvpromovering.

Et indisk Carlsberg-bryggeri har helt systematisk gennem mange måneder betalt penge under bordet til indiske embedsmænd for at opnå officielle tilladelser og godkendelser.

Systematisk bestikkelse i Carlsbergs indiske afdeling

Måned efter måned har nøglepersoner ved et indisk Carlsberg-bryggeri leveret penge under bordet til lokale embedsmænd, viser omfattende materiale.

Tip os

Har du kendskab til magtmisbrug, systemsvigt eller usaglige afgørelser, kan du kontakte gravegruppen her.

Gravegruppens journalister

Du er velkommen til at tage kontakt og tippe hver journalist i Berlingskes gravegruppe. Ved at klikke på billederne kan du læse lidt om, hvad journalisterne tidligere har arbejdet med. Vi er vant til at håndtere fortrolige tip, og du kan også tippe os anonymt.

Partileder for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan på ret kurs?

Vi har i en artikelserie undersøgt Paludans fortid og set nærmere på, hvem han er. Her er en samling af udvalgte artikler.

Muslingebåden Frigg lander muslinger på den østjyske kyst, hvor fiskere i årevis har bedt om lov til at fiske efter muslinger i Storebælt, men har fået nej. Manden på billedet har ingen relation til det konkrete forløb.

Mørklagte fangster til de største muslingefiskere

Hemmelige fangster gennem flere år. Skuffeaftaler til de største muslingefiskere. Og et folketing, der føler sig groft underinformeret og vildledt.

Her er noget af den indkøbte vin, som Akademikernes A-kasse fandt i a-kassens lokaler, da sagen begyndte at rulle i september 2018. Bemærk, at nogle af vinmærkerne på billedet lige præcis er dem, der udløser bonuspoint til en eksklusiv rejse til Sydafrika i 2020 hos a-kassens udvalgte vinhandler i Aalborg

Skandaler vælter ud af landets største a-kasse

Siden 2014 har Akademikernes A-kasse hvert år købt vin for mere end en kvart million. Hos samme vinhandler. Samfundets spidser har holdt private vinfester. For medlemmernes penge. Og private venner fået lukrative opgaver. Akademikernes A-kasse er udadtil en stor succes. Dette er forløbet om bagsiden.

Investeringschef i ejendomsselskabet 360 North Nils Jansson

Milliardfond opkøber dele af København

Fallentens comeback: Fond med milliarder i ryggen er i fuld gang med at opkøbe dele af København. I spidsen står en opsigtsvækkende investor.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) under samråd om arbejdsmiljøreglerne vedrørende anvendelse af krom-6, på Christiansborg i København onsdag den 21. november 2018. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal blandt andet svare på spørgsmål om de gældende arbejdsmiljøregler om krom-6 giver arbejdstagerne en tilstrækkelig beskyttelse mod for eksempel lungekræft, og om de danske myndigheder har udvist rettidig omhu med henblik på at sikre arbejdstagerne et sundt arbejdsmiljø, når grænseværdien for krom-6 stadig ikke er ændret. Desuden skal ministeren svare på, hvilke initiativer han vil tage for at sikre, at grænseværdien for krom-6 fastsættes på et niveau, så danske arbejdstagere ikke udsættes for krom-6, hvor 200 af 10.000 kan risikere at få lungekræft. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) og Christian Juhl (EL).. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Sagen om det kræftfremkaldende stof krom-6

Forskere opdager, at stoffet krom-6 er langt farligere for ansatte, end myndighederne troede - men hvorfor får ingen noget at vide?

Collage 6_2

Virus i videnssamfundet

Det pibler frem med alternative behandlingsmuligheder i sundhedssektoren. Flere tror ikke på grundlæggende videnskab. Hvad er konsekvensen?

Danske Bank præsenterer bankens årsregnskab på et pressemøde i København fredag den 2. februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Milliarder hvidvasket i Danske Bank

Milliarder af hvidvaskede summer er kørt igennem Danske Bank. Berlingske har i et halvandet år kulegravet sagen. Få overblik her.

Hvidvasksagen i én fortælling

Har du også svært ved helt at forstå sagen om hvidvask i Danske Bank? Så læs denne.

Forside-forslag til b.dk

Underverden

Rejs med ind i et interaktivt narkounivers, hvor du selv kan agere stofmisbruger, pusher eller bagmand.

Narkoverdenen set indefra.

Narkoverdenen

Følg Berlingskes kortlægning af den kriminelle narkoverden. Se, hvordan den fungerer.