En af Københavns første rigtige vinbarer lukker ned

Der bliver snart råbt sidste omgang på hjørnet af Gothersgade.

Foto: Rasmus Kramer Schou

På hjørnet af Gothersgade og Landemærket og et par trin under fortovshøjde ligger vinbaren Il Senso - og da den åbnede, var vinbarer ikke noget, der lå på hvert gadehjørne i København.

Vinbaren vandt titlen som Byens Bedste i 2011 og byder på et lille kompromisløst stykke af Italien, midt i byens trængsel og larm.

Læs også: Her er kategorierne til Byens Bedste 2017

Siden de åbnede for 11 år siden, er der blevet drukket usandsynligt meget god vin hernede, og ligeså mange elsker deres picnic-kurve, som man kan tage med over på den anden side af vejen i Kongens Have sammen med en god flaske eller to.

Efter torsdag 6. april bliver der dog ikke skænket mere vin hos Il Senso. I hvert fald ikke i det format, vi igennem 11 år ellers har kendt.

Ejerne har nemlig valgt at gå nye veje, og derfor lukker de Il Senso og har solgt til nye ejere, der ikke har meldt ud, hvad der kommer til at ske på adressen.

Læs også: Ny bistro rykker ind i Bo Bechs gamle lokaler

Il Senso-holdet fortsætter deres vinfirma under navnet Distinto og tilbyder både smagninger, vinskole, vinrejser og salg af vin fra deres lokaler i Herlev.

Hvad: Il Senso
Hvor: Gothersgade 87, 1123 København K
Hvornår: Lukker torsdag 6. april