FCM-træner forventer at se skadet Brumado på banen i 2021

Junior Brumado udgik med en skadet ankel mod FC Nordsjælland og er ude i den kommende tid.

Junior Brumado er FC Midtjyllands topscorer i Superligaen med syv mål. Tre af dem scorede han i kampen mod AGF, hvor billedet her er fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC Midtjyllands Junior Brumado har været et mareridt for modstanderholdene i Superligaen på det seneste, men nu kan ligaens forsvarsspillere for en stund ånde lettet op.

Brasilianeren udgik med en skadet ankel i søndagens 2-2-kamp mod Farum og er ude i den kommende tid. Hvor længe vides endnu ikke, men cheftræner Bo Henriksen satser på at se Brumado på banen igen i 2021.

»Lige nu er vi i gang med at udrede, hvor lang tid der går. Vi håber, det går så stærkt som muligt, men vi kan ikke sætte et tidspunkt på.«

»Men vi håber og forventer at få ham i spil i efteråret,« lyder det fra træneren.

Det er på papiret lidt af en bet for midtjyderne, hvis de skal undvære Brumado i en længere periode.

Siden han tog over som førsteangriber efter Sory Kaba, har han lavet syv mål i ti kampe i Superligaen. Det placerer ham på en delt førsteplads på ligaens topscorerliste.

Fire af målene er kommet i de seneste to kampe.

»Det er en dygtig spiller, som vi kommer til at mangle. Også fordi han har været god for os her på det seneste. Men i en fodboldklub som vores har vi så mange dygtige spillere, så det er jeg ikke så bekymret for,« siger Henriksen.

22-årige Brumado har tilbragt lidt mere end to et halvt år i Danmark.

Han skiftede fra EC Bahia i hjemlandet i januar 2019, og ud over en halv sæson på leje i Silkeborg har han siden spillet i FC Midtjylland.

FC Midtjylland møder torsdag Røde Stjerne fra Serbien i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/