Filosof: Utroskab kan være sundt

Det kan godt betale sig at være sin partner utro i sundhedens tegn. Det mener i hvert fald filosoffen Carsten Graff.

Foto: Modelfoto: Simon Knudsen
Julefrokosten er for nogle en kærkommen lejlighed til at være kæresten eller konen utro – et, vel for de fleste, ikke særligt charmerende karaktertræk, men filosoffen Carsten Graff er af den holdning, at begrebet ’utroskab’ skal vendes på hovedet og i stedet kan ses som noget positivt.

Han siger, at det er positive ligger i, at man ved at være utro kommer i kontakt med sine drifter igen, og det kan være med til forebygge en lang række sygdomme:

- Mange mennesker lever et meget tilknappet liv med deres ægtefælle eller kæreste. Generelt set er ægteskabet en stor dæmper af de frie følelser og drifters bevægelser og dermed indirekte årsag til et enormt antal psykiske sammenbrud, sygdomme og sikkert også til indirekte dødsfald, siger han.

Selv de personer, der aldrig har været deres kæreste eller ægtefælle utro, tænker flere gange tanken, så derfor mener Graff, at man lige så godt kan konfrontere følelsen og lære noget af den:

- Engang da jeg gik hånd i hånd med en veninde følte hun sig pludselig utro over for sin kæreste. Interessant nok behøvede hun ikke at slippe min hånd for at få følelsen til at forsvinde. Det eneste vi behøvede at gøre var at tale om vores venskab, forklarer Carsten Graff.

Tirsdag d. 11. december indbyder levefilosoffen til et kursus i utroskab i Charlottenlund under overskriften: ”Vær tro imod din utroskab” - og som en lille bonus, så får deltagere, der er utro på selve aftenen, billetten til halv pris.