De danser også squaredance på landet i Frankrig

En af hovedrolleindehaverne fra den store franske succesfilm ”De utrolige” bærer lavmælt drama om en provinslæge. Filmen er dog mere hyggelig end vedkommende.

François Cluzet spiller hovedrollen i det fine, stille og lidt kedelige drama »Lægen fra Chaussy«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med respektable halvanden mio. solgte biografbilletter i Frankrig ankommer ”Lægen fra Chaussy” nu til biografer over hele landet, og der er en pointe i, at provinsen er med.. Man kunne kalde den for en fransk filmudgave af den engelske tv-serie ”Folk og fæ”. Minus humoren og så bare med en læge i stedet for en dyrlæge. Landlægen Werner spilles af François Cluzet. Mange vil huske som manden i kørestolen i kanonsuccesen ”De utrolige”. Det virker logisk, hvis det er på grund af ham, at filmen er importeret til Danmark. Noget helt ekstraordinært er den nemlig ikke. Werner tøffer af sted og reparerer på små og store sygdomme i sit landdistrikt. Turene er hyggelige at følge. For eksempel kan man lære, at der også danses squaredance på landet i Frankrig. Werner får konstateret en tumor i hjernen, men han tøver med at fortælle det til omgivelserne, selv om han får kemobehandling. Han påduttes en kvindelig afløser, men det er ikke let for den dygtige, korrekte midaldrende stivstikker, der stadig fører sit kartotek på gammeldags papir. Efterhånden afløses den landlige hygge desværre af en del slaphed, når det gælder manuskriptet og det godmodige drama fuser ud i knap så meget, som det lignede til at begynde med. Absolut kun for fælt frankofile.

http://www.b.dk/film/fyrstelig-fransk-feel-good-film

Hvad: Lægen fra Chaussy. Hvem:Instruktør: Thomas Lilti. Medvirkende: François Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent. Hvor: Premiere over hele landet.