Fireårige Cleo blev sidst set lørdag morgen. Nu frygter australsk politi, at hun er blevet bortført

Australsk politi tilbyder stor dusør til dem, der kan hjælpe med at finde fireårig Cleo, der forsvandt efter en campingtur med sin familie. Politiet frygter nu, at det værste kan være sket og beder offentligheden om hjælp.

 
Fireårige Cleo Smith har været forsvundet siden natten til lørdag australsk tid. Tilbage sidder hendes ængstelige forældre og venter. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Australske Cleo Smith på fire år har nu været forsvundet i en uge, efter at hun var på tur med sin familie på en campingplads i det vestlige Australien.

Hun forsvandt natten mellem fredag og lørdag og er sidst set klokken 01.30 lørdag australsk tid. Her vågnede hun angiveligt i teltet og bad forældrene om at få en tår vand.

Da forældrene vågnede næste morgen klokken 06.30, var hun forsvundet. Det samme var hendes grå og røde sovepose, oplyser politiet.

Ikke lang tid efter blev en eftersøgning sat i gang. Eftersøgningshold har gennemsøgt ujævnt terræn og nærliggende hav, men indtil videre har de hverken fundet tegn på barnet eller hendes sorte og røde sovepose.

Nu tilbyder den australske regering en dusør på én million australske dollar – svarende til knap fem millioner kroner – til personer, der kan hjælpe med informationer om forsvindingen, så Cleo kan komme retur til sin familie, skriver CTV News.

Myndighederne var tidligere tilbageholdende med at dele informationer om, hvad de tror, der kan være sket og understregede, at de ville »fokusere på at finde spor«.

Men politiet mener nu, at pigen højest sandsynligt er blevet bortført.

»I betragtning af de oplysninger, vi nu har fra stedet (hvor hun forsvandt, red.), og det faktum, at eftersøgningen har stået på i en periode, uden vi har været i stand til at lokalisere hende … det får os til at tro, at hun blev taget fra teltet,« sagde chefen for Western Australia Police, Rod Wilde, på en pressekonference torsdag.

Han forklarer videre, at lynlåsen på teltet er for højt placeret til, at pigen selv burde kunne åbne den.

»Vi havde forestillet os, at vi ville have været i stand til at lokalisere hende i betragtning af mængden af ​​ressourcer og den detaljerede søgning, der har fundet sted.«

Ifølge australske medier rejste familien til den afsidesliggende campingplads i Carnarvon på en weekendtur. Stedet ligger cirka 900 kilometer nord for Perth og er kendt for dets flotte kystlandskab, grotter og laguner.