Nye oplysninger: Valdemars Slot solgt flere millioner under udbudspris

Indtil nu har det ikke været offentligt kendt, hvad Louise Iuel Albinus har lagt for at kunne købe sin søster, Caroline Fleming, ud af Valdemars Slot, som blev sat til salg sidste år. Men nu er den endelige pris oplyst i Tinglysningen – og det er ikke et lille beløb til forskel fra udbudsprisen på 165 millioner.

Valdemars Slot har været i familiens eje i 345 år, men igennem flere år har slottet været tynget af gæld. Nu vil Louise Iuel Albinus og hendes mand forsøge at råde bod på de røde tal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Louise Iuel Albinus og hendes mand, Nikolaj Albinus, i maj overtog nøglerne til baronessens barndomshjem, Valdemars Slot, var det endnu ikke offentlig kendt, hvad parret måtte betale for det største privatejede af sin slags i Danmark.

Slottet blev sat til salg i slutningen af 2021 til en udbudspris på 165 millioner kroner. Louise Iuel Albinus har tidligere afvist at oplyse den endelige købspris til Berlingske.

Nu er det endelige køb offentliggjort på Tinglysning.dk, som registrerer boligkøb. Her fremgår det ifølge Fyns Amts Avis, at det var med et større nedslag i udbudsprisen, at købsaftalen blev underskrevet 22. april.

Louise Iuel Albinus er således sluppet 54,3 millioner kroner billigere, og derfor sneg prisen sig ned på 110,7 millioner kroner.

Taknemmelige

Til Fyns Amts Avis udtaler Albinus:

»Vi er utrolig taknemmelige for, at det lykkedes at købe til den pris. For det betyder, at der er en lysere fremtid for Valdemars Slot.«

Hun afviser at oplyse, om købet havde været muligt, hvis hun skulle betale det oprindelige beløb.

Forholdene så sorte ud for familien, efter at Valdemars Slot sidste sommer blev sat på tvangsauktion grundet interne stridigheder mellem Louise Iuel Albinus og hendes ældre søster, Caroline Fleming, som begge ejede halvdelen af slottet.

Slottet har været i Iuel-Brockdorff slægtens eje siden 1677, og de to søstre udgør 12. generation efter deres far, lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, som døde i 2017.

Søsterstrid skabte problemer

De to søstre kunne ikke enes om driften, og da Caroline Fleming nægtede at skrive under på et regnskab, faldt hammeren.

Forud gik flere år med røde tal på bundlinjen og en stor gæld – blandt andet til Caroline Flemings eksmand, englænderen Rory Fleming.

Louise Iuel Albinus har tidligere udtalt, at hun var sønderknust over at skulle flytte fra slottet.

Manglende inventar

Nu er det så lykkes Louise Iuel Albinus at finde midlerne til at købe den halvdel, hun ikke allerede ejede. Hun har altså betalt halvdelen af de 100,3 millioner kroner for at købe sin søster ud.

Dog følger stort set alt inventar ikke med i købet, fordi dette står i Caroline Flemings søns navn. Det er derfor blevet kørt bort, og en tårevædet Louise Iuel Albinus har tidligere fortalt, at der ikke længere er mulighed for at drive museum, som der har været tradition for på slottet.

Parret satser stærkt på, at økonomien kan hænge sammen, hvis det lykkes at udleje alle boliger på slottets jorder.

Derudover er det forventningen, at inventaret kommer på auktion, hvor Louise Iuel Albinus kan byde på det på lige fod med alle andre – og det vil hun forsøge sig med.