Overblik: Her er Malmøs shoppingcentre

Planlægger du en shoppingtur i det svenske? AOK guider dig til seks shoppingcentre, som er værd at besøge i Malmø.

Emporia er Skandinaviens største shoppingcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Emporia

Lige meget om man ankommer til Malmø i bil eller med tog, så er Emporia let at svinge forbi. Det store center ligger tæt på broen, lige ved Hyllie Station og motorvej E20. Her er omkring 200 butikker, hvilket gør centret til Skandinaviens største. Her er alt fra finere mærker som Gant og Tiger of Sweden til high street-butikker som Zara, Oasis og Mango. Har man lyst til at gå på genbrugsjagt, er der også mulighed for det. Den svenske kæde Myrorna har nemlig en butik i Emporia, og den er fyldt med secondhand-tøj, -sko og -interiør.

Centret har et bredt udvalgt af spisesteder, som bl.a. tæller Jensens Bøfhus, burgerkæden Max, Joe & The Juice, en sushibar samt en biks med sunde salater og sandwich.

Se mere på emporia.steenstrom.se

Hvad: Emporia
Hvor: Hyllie Boulevard 19, Malmø
Hvornår: Alle dage kl. 10-20


Triangeln

For enden af den del af Södra Förstadsgatan, som er lukket for biler, og lige ved togstationen Triangeln, hvor øresundstogene stopper, ligger et af Malmøs store shoppingcentre. I lang tid så centeret Triangeln ret uinteressant ud udefra, men efter en større renovering er det blevet mere indbydende. Bag facaden gemmer sig mere end 100 butikker, og du kan blandt andet finde dig et nyt outfit hos Denim & Supply by Ralph Lauren eller Levi's Store. Du kan selvfølgelig også finde svenske klassikere som H&M, Lindex og Din Sko.

Når maven knurrer, kan du spise dig mæt i bl.a. franske crêpes, nudler, suppe, burgere og salater.

Se mere på triangeln.com

Hvad: Triangeln
Hvor: Södra Förstadsgatan 41, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag 10-20 og lørdag-søndag 10-18


Entré

Et par kilometer fra Malmø Centralstation og lige nord for centrum finder man Entré. Centret ser stort ud udefra, og det skyldes, at bygningen huser både butikker, biografer, bowlingbaner og en sportsbar. Udvalget af butikker er dog ikke enormt, men der arbejdes på at ombygge centret, så det i fremtiden vil rumme omkring 115 butikker.

Her kan du spise på O'Learys Sportsbar, købe kager i Mormors Bageri og finde dagligvarer i Hemköp.

Se mere på entremalmo.se

Hvad: Entré
Hvor: Fredsgatan 14, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20 og lørdag-søndag kl. 10-18


Åhléns City

Åhléns City ligger på hjørnet af Södergatan og Per Weijersgatan lige midt i centrum og er Malmøs svar på Magasin. Åhléns har butikker mange steder i Sverige, men City-udgaven findes kun i landets tre største byer og er større end kædens andre forretninger. Her kan man shoppe på tre etager, som byder på både tøj, sko, bøger, papirvarer, smykker, kosmetik og alverdens dimser til hjemmet. Udover stribevis af kendte mærker som Acne Studios, Björn Borg og Filippa K har Åhléns sine egne mærker og kollektioner.

Åhléns-varehuset har ikke nogen café, men det ligger tæt på Lilla Torg, som har et stort udvalg af spisesteder.

Se mere på ahlens.se

Hvad: Åhléns City
Hvor: Södergatan 15, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20, lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 11-18


Hansa Kompaniet

Det har været godt gemt i flere år og bestemt ikke let at få øje på, men i 2016 gennemgik Hansa Kompaniet en stor renovering, og nu er centret ved Malmøs shoppingstrøg meget mere indbydende og synligt end tidligere. Her har bl.a. Weekday, Whyred, & Other Stories, COS, Lexington, Hope og Scotch & Soda butikker, og det er oplagt at kombinere shoppingturen gennem gågaderne med et besøg på centrets to etager.

Hansa Kompaniet har fokus på shopping fremfor mad, så her er kun få cafeer. Det er dog nemt at finde både mad og drikke på gågaden og Gustav Adolfs Torg lige uden for centret.

Se mere på hansamalmo.se

Hvad: Hansa Kompaniet
Hvor: Stora Nygatan 50-56, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-19, lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 12-17


Mobilia

Danske bilister, der tager turen til det svenske for at shoppe, kommer ofte ind ad Trelleborgsvägen, når kursen er sat mod Malmøs centrum. Her kører man lige forbi centret Mobilia, som huser en række butikker. Man kan shoppe masser af tøj og sko hos bl.a. Lindex, KappAhl, Cubus, Scorett og Nilson, og butikker som Hemtex, Indiska og Lagerhaus har hylderne fulde af sager til hjemmet.

Mobilias udvalg af spisesteder er ganske bredt, og der er bl.a. burgere, tacos, pizza og grønt på menuerne.

Se mere på mobilia.se

Hvad: Mobilia
Hvor: Per Albin Hanssons väg 40, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20 og lørdag-søndag kl. 10-18