Hvem vil have dette job? Robust lejrchef med »inviterende positiv autoritet« søges til ø i Stege Bugt

Her er drømmejobbet til den, der holder af offentlige skideballer, et stort set ubegrænset budget og kan få en ø til at ligne noget, den ikke er.

Lindholm nær Kalvehave på Sydsjælland og Stege på Møn skal om et par år kunne tage mod den første udlænding, der er uønsket i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Du skal kunne håndtere Dansk Folkepartis Martin Henriksen, som ringer, hvis beboerne på øen har det for let, mens Enhedslistens Pernille Skipper er i røret, hvis du strammer grebet for hårdt.

Går færgen til fastlandet for ofte, og er maden for god, er det galt. Går færgen for sjældent, og er forholdene for ringe, er det også galt.

Du skal også kunne etablere et fængsel, som ikke må være et fængsel, tage hensyn til høgene på Christiansborg, men også til menneskerettighederne, og du skal magte at kunne hindre øens beboere i at fare omkring uden at begrænse deres bevægelsesfrihed.

»Du skal etablere et fængsel, som ikke må være et fængsel, tage hensyn til både høgene på Chistiansborg og menneskerettighederne og hindre beboerne i at fare omkring uden at begrænse deres bevægelsesfrihed. «


Kriminalforsorgen søger den rette mand eller kvinde og har netop opslået en stilling, der for nogen måske er et drømmejob, men for andre mere minder om en holdeplads for øretæver og offentlige skideballer.

Snarest muligt skal den lille ø Lindholm i Stege Bugt have sig en »projektleder og chef til Udrejsecenter Lindholm« – en direktør for det hele så at sige.

Dine opgaver bliver mange og vil spænde vidt. Ud over politikerne er der naturligvis den altid kritiske presse, de bekymrede og vrede beboere i Kalvehave og omegn, internationale konventioner, veterinære hensyn, fuglebeskyttelse, betjente i treholdsskift og ikke mindst en håndfuld forskellige myndigheder at tage sig af.

Og så skal du huske at tage telefonen, hvis mininsteren er på spanden. Det kan være i tilfælde af, at en af dine udvisningsdømte beboere er løbet for langt væk eller blot i tilfælde af almindelig ballade og utryghed i lokalområdet.

Bent

»For dem der måtte have brug for oversættelse, så betyder det, at du skal klappe i, når lokummet brænder. «


På moderne rekrutteringssprog hedder det, at du skal stå for:

»... at udarbejde procedurer og retningslinjer samt sikre implementering og opfyldelse af kontrakten med Udlændingestyrelsen om driften, herunder bidrage til departementsbetjening i Udlændinge- og Integrationsministeriet.«

Overstående er dog kun de opgaver, der ligger i randområdet af dit egentlige arbejde, som er at etablere og drive et center for cirka 100 udlændinge, som er »på tålt ophold« eller udvist af Danmark.

For at honorere kravene til jobbet skal du ifølge opslaget være lidt af en supermand: »Robust, tillidsskabende, handlekraftig og stærk i menneskelige relationer.«

Desuden skal lejrchefen »have politisk forståelse og gode samarbejdsevner«. For dem, der måtte have brug for oversættelse, så betyder det, at du skal klappe i, når lokummet brænder.

I jobopslaget hedder det videre:

»Institutionschefen skal have særdeles gode kommunikative evner både skriftligt og mundtligt og udstråle en inviterende og positiv autoritet. Institutionschefen skal både kunne lede opad og nedad i et stærkt fagligt funderet miljø, hvor der tillige må forventes en meget stor offentlig bevågenhed om institutionens ledelse og drift.«

Og så skal der i øvrigt fart på omdannelsen af det tidligere forskningscenter for smitsomme kvægsygdomme.

Alt skal skurres rent for mund- og klovsyge og andet smitsomt stads. Der skal etableres drikkevand og andre forsyninger, en fast færgeforbindelse og bygningerne skal omdannes til boliger.

Og så skal du ansætte 50 medarbejdere og samarbejde tæt med politiet.

Budgettet? Tænk ikke på det, kassen står åben, og mangler du noget, så ringer du bare.

»Budgettet? Tænk ikke på det, kassen står åben og mangler du noget, så ringer du bare.«


Der er afsat 759 millioner kroner de næste fire år til at etablere det nye udrejsecenter på øen. Når det hele er oppe at køre, er der årligt afsat hele 1,8 millioner kroner per indsat – undskyld, per beboer.

Ifølge opslaget skal det hele stå klart, så de første udlændinge kan flytte ind i 2021. Hvis der da ellers kommer nogen. For måske er hovedparten inden da gået under jorden med udsigten til et liv på en øde ø i Stege Bugt.

I så fald vil dette også være din skyld.