»Cordua & Steno«: Hvorfor er K ikke med i reformaftalen?

Ballade efter reformforhandlinger, radikal kritik af udflytning af uddannelser, ukrainernes forhold til den russiske trussel, CEPOS er klar med århundredets skattereform og ny liberal debatbog i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Reformforhandlingerne endte med en aftale, hvor Venstre og De Konservative står udenfor. Hvorfor kunne de ikke blive enige? Vi spørger Socialdemokraternes finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, og De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov.

Det er klokken 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

En bred vifte af partier fra S, V, K, DF, NB, EL og SF stod bag aftalen, der i de kommende år skal udflytte cirka 10 procent uddannelsespladser fra de store byer til provinsen. Blandt de få partier, der afviste udflytningsplanerne og står udenfor aftalen, er De Radikale. Vi taler med De Radikales ordfører for de videregående uddannelser, Katrine Robsøe.

Det har igen været en meget begivenhedsrig uge med reformforlig, der splitter partierne, en 3F-formand, der har måttet afgå, og en ny valgt DF-formand, der oplever fortsat uro i sit splittede parti. Vi vender det alt sammen, mens vi finder en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

2. time

Overalt stiger bekymringen over den russiske troppeopbygning nær grænsen til Ukraine. Hvordan oplever de almindelige ukrainere situationen og den støtte, de får fra Vesten? Vi spørger freelancejournalist Johannes Wamberg Andersen, der er bosat i Ukraines hovedstad Kiev.

Den borgerlig-liberale tænketank CEPOS har haft stor succes med at udtænke ideer til flere borgerlige partiers skattepolitik. Nu har CEPOS’ cheføkonom, Mads Lundby Hansen, barslet med intet mindre end Århundredes Skattereform. Hvad indeholder den mon?

»Liberale drømme og drøftelser« er en ny debatbog udgivet af Venstre, der giver 24 bud på det 21. århundredes liberalisme. Blandt bidragyderne finder man adskillige V-folketingsmedlemmer og andre fremtrædende Venstre-folk. Redaktøren er Henrik Bach Mortensen, der også er vicepræsident i det europæiske liberale parti ALDE, og som også selv bidrager til bogen med flere artikler.

Følg Cordua & Steno på mobil