Viruseksperter advarer mod ny mail-orm

W32.Myparty.worm er navnet på en ny IT-virus, en såkaldt massmailer, der særligt har hærget Asien, England og USA. Ormen er farlig, fordi den giver det udseende af, at de inficerede mails kommer fra kendte kilder, så man lokkes til at åbne - men som noget nyt har denne orm en indbygget tidsbegrænsning.

Læs mere
Fold sammen
My Party-ormen dukkede op i Asien mandag og er nu i færd med at sprede sig til Europa og Nordamerika, siger computer-eksperter, som nyhedsbureaet Reuters har talt med.

Den nye virus dukker op som en mail, der prøver at få brugerne til at åbne et link, der giver sig ud for at være spændende party-billeder. I stedet vil man lukke den ubudne gæst ind på sin PC.

Ormen er designet til at infiltrere Microsofts mailprogram Outlook, hvorfra den kan ekspedere sig selv videre til e-mail-adresserne i adressebogen.

Ifølge den finske anti-virus forsker Mikko Hypponen er ormen af russisk oprindelse. Den går uden om PC'er med keyboards med kyrillisk eller russisk bogstavering, og den rapporterer til en gratis russisk e-mail konto.

Hypponen kan også oplyse, at den ny orme-virus vil stoppe af sig selv i morgen, fordi den kun er designet til at spredes mellem den 25 og 29 januar.