Virksomheder

Læs mere
Fold sammen
Andersen & Martini investerer og opjusterer

Autokoncernen Andersen & Martini har i det forløbne år haft en bedre udvikling i driften end forudset. Og i forventning om at december måned vil vise det samme niveau for aktivitet og indtjening som de foregående måneder, opjusterer selskabet forventningerne til årsresultatet med kr. 3 mio. kr. og venter nu et nul-resultat for hele året.

Samtidig oplyser koncernen, at de har overtaget en ejendommen i Gladsaxe fra General Motors. Købet har ikke nogen umiddelbar driftsvirkning, men sikrer kontinuitet i det velfungerende Saab- og Cadillac Center, skriver Andersen & Martini. RB-Børsen

EU godkender Nordisk Flyforsikring

EU-kommissionen har godkendt dannelsen af selskabet Nordisk Flyforsikring. Der er tale om et forsikringsselskab, hvor kunderne typisk er ejere af mindre private fly eller forretningsfly, mens de store internationale luftfartselskaber ikke får noget med det nye forsikringsselskab at gøre.

Selskabets ejere er TrygVesta, Codan og det schweiziske forsikringsselskab Converium. Desuden har Topdanmark, det norske selskab NEMI og islandske TM en mindre aktiepost i det nye selskab.

Nordisk Flyforsikring er egentlig en gammel opfindelse, da det har eksisteret i 50 år, men ikke i form af et aktieselskab. Formen har i stedet været et poolsamarbejde, men konkurrencestyrelsen har vurderet, at det er mere hensigtsmæssigt med et aktieselskab. Kunder, der har været forsikret via poolsamarbejdet vil få tilbudt at gentegne deres forsikring i det nye selskab. RB-Børsen

Tivolis besøgstal satte rekord

"Jul i Tivoli " har aldrig før været så populært, som det blev i 2004. Hele 970.000 gæster fandt vej til haven i julesæsonen, og det er 70.000 flere end den hidtidige rekord fra 2000. Sammenlignet med sidste år er der 140.000 flere, der har besøgt Tivoli i november og december.

Dermed kan besøgstallet for hele 2004 opgøres til 4.316.000 mod 4.096.000 i 2003. Det er sandsynligvis det største antal besøgende nogen sinde, oplyser Tivolis informationsafdeling til RB-Børsen. Besøgstallet for sommersæsonen er dog ikke gjort op efter samme metode alle årene, og derfor kvier Tivoli sig for at sige, at 2004 blev et rekordår.

I forbindelse med offentliggørelsen af besøgstallet fastholder Tivoli forventningerne til 2004. De lyder på et overskud før skat på 35-45 mio. kr. og en omsætning på 435-445 mio. kr.

Den rutinerede tivoli-gænger vil vide, at Tivoli først lukker sit julemarked torsdag aften, og derfor er besøgstallene offentliggjort, før de sidste er gået gennem tælleapparatet. Når Tivoli alligevel offentliggør besøgstallet torsdag eftermiddag, skyldes det ifølge informationsafdelingen, at det forholdsvis sikkert kan forudsiges, hvor mange besøgende, der kommer den sidste dag, når tallet frem til klokken 14 er kendt. RB-Børsen

Maersk Air åbner nye direkte ruter

Maersk Air åbner direkte ruter til Milano og Antalya fra København. Det oplyser flyselskabet.

Fra 28. marts tilbydes en daglig afgang på alle hverdage til Milano, og når det bliver højsæson startes en ugentlig afgang til Antalya i Tyrkiet.

Begge ruterne besflyves med Boeing 737-500/700 fly med plads til henholdsvis 118 og 140 passagerer.

Med de to nye ruter er Maersk Air oppe på 39 ruter til 14 lande fra København med tilslutning fra Aalborg, Karup, Sønderborg og Rønne med Cimber Air og fra Billund med tilslutning fra Aalborg. RB-Børsen

Rekordsalg af ejendomsselskaber til private

2004 bliver rekordår for udbyderne af 10-mandsselskaber, der henvender sig til højtlønnede personer med behov for store fradrag i topskatten, skriver dagbladet Børsen torsdag.

Den samlede omsætning inden for denne type af investeringer løber op i godt 10 mia. kr. Det viser en undersøgelse foretaget af dagbladet Børsen, hvor alle toneangivende udbydere af 10-mandsselskaber har oplyst deres forventninger til omsætningen i 2004. Branchen venter en samlet omsætning på 10,2 mia. kr. i 2004 mod 7,4 mia. kr. i 2003. Det svarer til en stigning på ikke mindre end 36 pct. i forhold til året før, skriver Børsen. RB-Børsen