Virksomhed lukker en uge for at redde job

Fynsk virksomhed lukker produktionen ned i en uge for at redde 23 arbejdspladser.

Læs mere
Fold sammen
Krisen har fostret mange forskellige og kreative modeller for at komme helskindet igennem. På Fyn har en virksomhed netop besluttet at holde lukket en hel uge for at undgå yderligere fyringer.

Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

I starten af januar fyrede GKN Wheels Nagbøl A/S i Lunderskov 29 medarbejdere som følge af manglende ordrer. Tillidsrepræsentanter og ledelse har nu forhandlet sig frem til en plan, hvor fabrikken holder ekstraordinært lukket i uge 7. Samtidig sendes i alt 300 mand på kursus frem til starten af april.

- Går det, som vi håber, redder projektet, hvad der svarer til 23 job. Det er en plan, vi kan leve med, og den er blevet godt modtaget af kollegerne. Men der er ingen garantier, siger fællestillidsrepræsentant Arne Junker til Nyhedsbrevet 3F.

Fabrikkens administrerende direktør Morten Hansen understreger, at det i øjeblikket er umuligt at se mere end få måneder frem.

- Det er hårde tider. Vi forsøger hele tiden at bevare så mange job som muligt. Jeg synes, vi har fundet en god løsning, som kun har kunnet lade sig gøre, fordi vi har et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter, siger han.

GKN har cirka 475 ansatte. Virksomheden fremstiller og sælger hjul til landbrugs- og entreprenørmaskiner og er en del af den verdensomspændende engelske industrikoncern GKN.

- mja