Unge milliardær-søstre er Norges næstrigeste

I Norge er det to unge søstre, der indtager andenpladsen på listen over Norges rigeste.

Søstrene 19-årige Alexandra og 20-årige Katharina Andresen har hver en formue på 5,9 mia. norske kroner. Her taler de til åbningen af den nye Swix bygning - en skiudstyrsproducent som hører under faderens selskab Ferd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat, Instagram

Med 5,9 milliarder norske kroner hver på bankbogen er søstrene 20-årige Katharina og 19-årige Alexandra Andresen mere end sikret økonomisk.

Den norske skatteopgørelse for 2014 viser, at der kun er en nordmand, Kjell Inge Røkke, som med en formue på 10,1 milliarder norske kroner er rigere end søstrene.

De to unge piger har begge fået overført 42 pct. af værdierne i familieselskabet. Milliardær-søstrene er døtre af finansmanden Johan Henrik Andresen, og det er ham, som pigerne skal overtage fra, når de en dag skal stå i spidsen for selskabet Ferd, der blandt andet ejer skiudstyrsproducenten Swix og olieselskaberne Interwell og Aibe.

Den ældste søster fortalte til det norske erhvervsmedie DN i 2013, at hun følte et »ekstremt pres«.

»Men sådan er det for de fleste i min position. Heldigvis er vi to. Det er lettere for os begge, at vi er to, og at vi står hinanden så nær både i alder og sammenhold,« siger Katharina Andresen.

Selvom de rige normænd er godt i stand, er der stadig et stykke op til de danske modstykker. Berlingskes liste over Danmarks 100 rigeste 2015, viser, at nummer et på listen, Lego-familien Kirk Kristiansen, er 122,7 mia. kroner værd.

Nummer to på listen er Bestseller-familien, Holch Povlsen, som har en formie på 36,7 mia. kroner værd.

Den norske liste er dog opgjort efter skattemæssig formue, det vil sige, at formuen er langt mindre end den reelle formue, som Berlingskes rigeliste er udarbejdet efter.

Følg linket for at se listen over Danmarks100 rigeste 2015: