Stor fremgang for Novo Nordisk

Medicinalkoncernen Novo Nordisk har fortsat pæn vækst i de fleste af selskabets forretningsområder, viser regnskabstallene for 2001.

Novo Nordisk har øget sin omsætning med 14 procent til 23,8 mia. kr., og resultatet af den primære drift er steget med 17 procent til 5,6 mia. kr. Før skat er overskuddet vokset med 25 procent til 6 mia. kr., mens det endelige resultat også er vokset med 25 procent til 3,865 mia. kr.

Selskabets hovedområde, produkter til diabetesbehandling, er vokset med 14 procent til en omsætning på 16,6 mia. kr. i det sidste år. Meget stærk vækst er der inden for blødningsbehandling og produktet NovoSeven. På dette område er salget steget med 36 procent til 3,1 mia. kr.

Novo Nordisk har øget salget med ti procent inden for klimakteriepræparater til et salg på i alt 1,4 mia. kr., mens salget af væksthormonprodukter kun er steget med tre procent til 2,2 mia. kr.

- 2001 har været et godt år for Novo Nordisk. Vi leverede de økonomiske resultater, vi havde lovet, siger administrerende direktør Lars Rebien Sørensen.

Ritzau