Stagecoach - en skotsk verdenssucces

Læs mere
Fold sammen
LONDON:

DSB har indledt et bekendtskab med en mand, der ikke er vant til at give ved dørene. Den dybt religiøse skotte Brian Souter startede Stagecoach sammen med sin søster Anne Gloag med to udtjente busser og har på lidt over to årtier opbygget virksomheden til en verdensomspændende transportkoncern, der strækker sig fra Malawi til Sverige, New Zealand og USA.

Stagecoach fik for alvor fodfæste i Storbritannien under 1980ernes privatiseringsbølge i Storbritannien og er i dag vokset til at have 30.000 ansatte, 16.000 køretøjer og en årlig omsætning på 1,3 mia. pund. Men Brian Souter er flere gange blevet kritiseret af de britiske monopolmyndigheder for sine forretningsmetoder, der er blevet beskrevet som »aggressive«, fordi han bl.a. underbød rivaliserende selskaber i voldsom grad. Selskabets seneste tiltag Megabus, der tilbyder busbilletter helt ned til et pund for kunder, der bestiller over nettet og er indstillet på skrabet service, tegner til at blive en ny økonomisk succes.

Stagecoach fik sin første jernbanefranchise i 1996 og blev i starten voldsomt upopulær. Men i dag er det et af Storbritanniens største togselskaber med 1.690 daglige tog til 217 stationer.