Sødt og surt i B&O resultat

Radio- og TV-koncernen fik et halvårsresultat med fremgang i omsætningen på syv procent. Til gengæld faldt indtjeningen.Nu stikker B&O flade

Den faldende indtjeningen skyldes en dårlig udvikling på markedet i USA.

B&O's omsætning steg med 131 mio. kr. til 1997 mio. kr., hvilket koncernen selv finder tilfredsstillende. Selskabet melder på det centrale audio-videoområde om en markant stigende omsætning på de vigtige europæiske markeder Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Spanien. Til gengæld har man måttet notere en tilbagegang i omsætningen i de skandinaviske lande. I Danmark blev omsætningen i halvåret på 201 mio. kr., hvilket er 33 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år.

I USA, der er B&O's 4. største marked, er udviklingen fortsat præget af usikkerhed. Salget har ligget på niveau med sidste år, men indtjeningen har været markant dårligere. Man kan notere markante udsving i salget i de amerikanske butikker fra måned til måned og har svært ved at forudsige udviklingen de kommende måneder. Foreløbig har B&O reageret ved at standse etableringen af nye B&O-butikker i USA samt øge markedsføringen af især de senest etablerede butikker.

Resultatet af halvåret blev et overskud før skat på 98 mio.

kr. mod et overskud på 135 mio. kr. for samme halvår sidste år.

Udover problemerne i USA er B&O-resultatet også påvirket af en forskydning i salget over mod videoprodukter, hvor fortjenesten ikke er så høj som på audio-produkterne.

Selskabet oplyser, at man i halvåret har lanceret et nyt tv, BeoVision 3, og en opgradering af Beovision Avant, og at begge produkter er blevet vel modtaget. I efteråret har man lanceret et fladskærms-tv i USA, til februar lanceres en MP3-afspiller, og til foråret kommer BeoVision 5, et fladskærms-tv til det europæiske marked.

Omsætningen i telefondelen Bang & Olufsen Telecom er steget med 12 mio. kr. til 135 mio. kr., mens medico-delen har øget sin omsætning fra 99 mio. kr. til 126 mio. kr. Til gengæld er det gået trægt for satsningen på forstærkerteknologien IcePower, ligesom man har opgivet at markedsføre selvstændige produkter til markedet for professionel akustik.

B&O oplyser, at starten på 3. kvartal er forløbet tilfredsstillende, og man fastholder på den baggrund for hele året en tilfredsstillende fremgang i omsætningen og et resultat på niveau med året før.

Ritzau