Skandaleramt bilboss kan være på vej ud

Volkswagen er blevet rullet ind i en omfattende skandale med svindel med udledning af forurenende stoffer. Det har allerede kostet aktionærerne enorme tab. Men nu kommer det sandsynligvis også til at koste topchefen jobbet.

Foto: ODD ANDERSEN. CEO i Volkswagen AG Martin Winterkorn
Læs mere
Fold sammen

Volkswagen-skandalen om snyd med miljøtest kan komme til at koste Martin Winterkorn, der er topchef for den tyske bilkoncern, jobbet.

Flere tyske medier spekulerer i hvert fald i, at det kun er et spørgsmål om tid, før Martin Winterkorn enten selv træder tilbage eller bliver fyret.

Skandalen om de ellers så stabile biler fra VW er ekskaleret voldsomt de sidste dage, og omfatter nu hele 11 millioner biler verden. Det er langt mere end de 482.000 amerikanske biler, der var omtalt i weekenden.Skandalen har fået aktierne til i VW-koncernen til at falde voldsomt. På to dage har de tabt næsten 34 procent i værdi.

Den tyske bilgigant sætter da også hele 49 milliarder kroner af i regnskabet for tredje kvartal til at rette op på de tekniske problemer i bilerne. Men derudover kan der komme endnu større bødesmæk.

Også flere andre europæiske bilaktier falder tirsdag stort i kurs på de europæiske aktiemarkeder. Det gælder eksempelvis for Peugeot, som dykker 6,9 procent efter den frenaks regering har efterlyst en undersøgelse af hele den europæiske bilindustrim, som også vil omfatte franske bilfabrikker.