Salget af FLS vil trække ud i årevis

Ventetid: Salget af FLS kommer til strække sig over tre til fem år. Derfor har den 65-årige bestyrelsesformand, Ib Christensen, valgt at trække sig.

Den gamle industrikoncern, FLS Industries, er tilsyneladende vanskeligere at sælge, end hovedaktionæren, Potagua, regnede med lige før jul.

Dengang lød meldingen fra Potaguas bestyrelsesformand, Karin Arnstedt, og FLS' bestyrelsesformand, Ib Christensen, at et salg næppe ville ske i år 2002.

Nu opererer FLS og hovedaktionæren med en tidshorisont på tre til fem år, og som konsekvens heraf har den 65-årige Ib Christensen valgt at forlade formandsposten i FLS.

Lang horisont

Den 20. december oplyste Potagua og FLS, at Michael Arnstedt, Jens Münter og Christian Kjær ville forlade FLS-bestyrelsen på generalforsamlingen i april som følge af, at FLS var sat til salg. Men der forlød intet om, at Ib Christensen også ville trække sig. Det meddelte han først i går.

»Det har noget at gøre med den tidshorisont, som blev aftalt, da jeg for to år siden blev genindkaldt til FLS' bestyrelse. Vi har nu haft tid til at gennemtænke salgsprocessen og tidsforløbet i den.

De opgaver, vi står overfor nu, vil løbe over tre til fem år, og det går ud over det, jeg havde forestillet mig,« siger Ib Christensen.

Han mener, at den salgsproces, der blev sat i gang i december, kan håndteres bedre af en formand, der kan køre hele perioden igennem, og at det er bedst, at en ny formand er med fra starten.

Pensionist i seks dage

Ib Christensen blev pensioneret som koncerndirektør i FLS for knap to år siden. Men han nåede kun at være pensionist i seks dage, før han blev »genindkaldt« som formand for FLS-bestyrelsen.

»Da var min besked, at to år er det minimale, man kan sidde som formand. Men en fem-årig periode ville være for lang, sådan som mine private planer ligger,« siger Ib Christensen. Han vil nu fremrykke generalforsamlingen til marts, hvor der skal vælges tre nye bestyrelsesmedlemmer. Fra den nuværende generalforsamlingsvalgte bestyrelse fortsætter kun Michael Fiorini og Johan Schrøder. Derudover indtræder Jens Stephensen, der er tiltænkt rollen som næstformand.