Post Danmark er presset af pakkefirmaer

Det danske postvæsen er så presset af konkurrence med firmaer som GLS og Bring om at bringe pakker ud, at den danske del af PostNord ikke kan skabe overskud.

-Arkiv- SE RITZAU Post Danmark under pres BV.: Julehandlen på nettet er steget voldsomt i år, hvilket især påvirker Post Danmark, der skal fordele alle pakkerne rundt til kunder. I Distributionscenteret i København arbejdes der i døgndrift for at nå at få alle pakker ud inden jul. 119 ansatte pakker, sorterer, fordeler og kører posten ud til både private og erhvervskunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Danskerne sender så få breve, at postens kerneforretning svinder voldsomt, og selvom markedet for uddelingen af pakker samtidig er voksende, er postvæsnet presset af voldsom konkurrence om bringe pakker ud fra konkurrenter som GLS og Bring, skriver Jyllands-Posten.

Sådan er situationen for den danske del af PostNord, som er bedre kendt som Post Danmark, fortæller bestyrelsesformand for PostNord Jens Moberg ifølge Jyllands-Posten.

»Du kan konstatere, præcis som du siger, at den danske forretning ikke er profitabel i 2014. Og det er drevet af digitaliseringen, som udvikler sig hurtigere end i noget andet europæisk land,« siger han i et interview med Jyllands-Posten Finans.

PostNord, som er ejet af den svenske og den danske stat, offentliggjorde i sidste uge et koncernregnskab med et driftsoverskud på 176 millioner svenske kroner, men Jyllands-Posten skriver nu, at tallet dækker over et underskud i den danske del af forretningen. Ifølge avisens kilder er der tale om et underskud på omkring en kvart milliard svenske kroner, hvilket svarer til lige omkring 200 millioner danske kroner.

Post Danmark vil i slutningen af marts komme med sit eget årsregnskab.