Østergaard-koncern i højt gear

Øger. Metalvirksomhederne Aage Østergaard A/S og Scan Press, Horsens, havde tilsammen et overskud på 19,2 mio. kr. før skat i 2005/06.

Metalunderleverandøren Aage Østergaard A/S i Horsens kører i højt gear.

Virksomheden investerer, øger overskuddet, øger produktionen med færre ansatte, og har en eksportandel omkring 75 procent.

Og tre måneder inde i det nye regnskabsår ligger omsætningen 26 mio. kr. over det budgetterede, fortæller direktør Benny Helding Madsen.

- Vi fokuserer meget på effektivisering og investerer løbende i maskinparken. Og sidste år øgede vi produktionen med færre ansatte. I indeværende år håber vi at nå en omsætning på 350 mio. kr. i Aage Østergaard og 150 mio. kr. i vort datterselskab, Scan Press A/S, fortæller Benny Helding Madsen, 65 år.

Ny koncernchefHan går af som direktør 1. februar og afløses af Scan Press' direktør, Lars Nielsen, som bliver koncernchef for de to selskaber, der aflægger individuelt årsregnskab.

Scanpress fremstiller metalkomponenter og produktionsværktøjer. I sommer udvidede virksomheden med 3.500 kvadratmeter, og i næste uge modtager den en ny maskine til 20 mio. kr.

Store metalkunderI Aage Østergaard A/S er man ved at bygge en ny administrationsbygning, der indvies til marts.

Aage Østergaard A/S er specialiseret i pladebearbejdning med spidskompetencer inden for presning og dybtræk i jern og rustfrit stål.

Svejsning og montering har udviklet sig til en betydelig kompetence med stigende aktivitet.

- Vores rejse- og montageafdeling er blevet udvidet, og i dag leverer vi faktisk flere færdige komponenter end tidligere. Vi har store metalkunder inden for fødevarer, landbrug og lastbiler, fortæller Benny Helding Madsen.

Omsætningen i Aage Østergaard A/S steg med 22 mio. kr. til 264 mio. i 2005/06, hvor resultatet før skat blev øget fra 7,9 mio. kr. til 13,4 mio. kr. Datterselskabet Scan Press øgede bruttofortjenesten med fem mio. kr. til 20,7 mio. kr., mens resultatet før skat gik tilbage med en mio. kr. til 5,8 mio. kr.

Aage Frederik Østergaard og Kathrine Østergaards Fond, Horsens, ejer Aage Østergaard A/S og dermed også Scan Press A/S.