Ny ligelønsguide skal mindske lønforskellen

LO udgiver nu i samarbejde med DA og to ministerier en ny ligelønsguide, der er et tilbud til virksomheder, tillidsrepræsentanter og medarbejdere, der vil gøre en indsats for at fjerne de lønforskelle, der er mellem mænd og kvinder.

Guiden er et praktisk redskab, som giver gode råd og konkrete værktøjer, så virksomhederne kan arbejde bevidst med at mindske lønforskelle mellem mænd og kvinder.

"Der er stadig alt for store lønforskelle mellem mænd og kvinder. Jeg håber, at denne guide kan være med til at sætte ligeløn på dagsordenen ude på virksomhederne," siger LO-sekretær Tina M. Kristensen.

Guiden er udarbejdet i et samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet, ministeren for ligestilling, LO og DA.

"Der er ingen tvivl om, at en væsentlig del af den uligeløn, der er i dag, kan udryddes med et målrettet langt, sejt træk. Her kommer den nye guide ind i billedet, fordi den leverer de konkrete værktøjer, som der er brug for ude på virksomhederne," siger Tina M. Kristensen.

Hun opfordrer de mindre virksomheder, der ikke er omfattet af loven, til også at få lavet ligelønsstatistik, især fordi Danmarks Statistik i dag allerede har oplysningerne.