Lukkede parker skærer milliarder af Lego-familiens overskud

Kirkbi-koncernen tjente sidste år færre penge blandt andet på grund af de lukkede Legoland-parker.

Kjeld Kirk Kristiansen, tredje generation i familien, er bestyrelsesformand for Kirkbi-koncernen. (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nedlukningen af Legoland-parkerne under coronapandemien har kostet en del penge for Kirkbi.

Det viser årsregnskabet fra Kirkbi-koncernen, der har store ejerandele i både Legoland-parkerne og legetøjsproducenten Lego.

I 2020 har Kirkbi-koncernen tjent 6,4 milliarder kroner. Det er mere end en halvering i forhold til de 16,8 milliarder kroner, der blev tjent året før.

En del af det faldende resultat hænger sammen med ejerskabet i selskabet Merlin Entertainments, som Kirkbi ejer lidt under halvdelen af.

Merlin Entertainments er det selskab, der står bag Legoland-parkerne.

Sidste år har Legoland-parkerne været ramt af færre besøgende på grund af coronapandemien, der betød, at parkerne skulle være lukkede i lange perioder.

De færre besøgende har medvirket til, at Merlin Entertainments i 2020 tabte to milliarder kroner efter at have tjent 135 millioner kroner året før.

Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego. I dag er familien blandt de rigeste i Danmark.

Både tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien har i dag aktive roller i Kirkbi-koncernen i form af forskellige bestyrelsesposter.

Kjeld Kirk Kristiansen, tredje generation i familien, er bestyrelsesformand for Kirkbi-koncernen. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen er menigt medlem af bestyrelsen.

/ritzau/