Lilly laver også tøj til brudgommen

Tekstil. Det kendte brudeudstyrsfirma Lilly med hovedkvarter i Vejle har aflyst flere års millionunderskud til en solid fremgang, og overskud i 2006/07, nyt it, en oprydning i firmaet og fremgang på det tyske marked er årsagen.

Brudekjolevirksomheden Lilly Modeller har i mange år været kendt for iær de hvide brudekjoler, og det har de tjent gode penge på ovre i Vejle.

Men efter flere år med store underskud har virksomheden udvidet både sin kollektion, senest med almindeligt festtøj, og tidligere med herretøj til brug ved kirkebryllupper, og også konfirmationstøj er en del af sortimentet.

- Vores hovedprodukter retter sig først og fremmest til kirkebryllupper, brudekjoler og festtøj til kvinderne og herretøj til brudgommen, forloveren og fædrene, siger presseansvarlig i familiefirmaet Anne-Kathrine Rantzau.

- Vores største enkeltmarked er Tyskland, hvor vi har tretten butikker, og hvor kirkebryllupperne især i Øst- og Nordtyskland på grund af den økonomiske stagnation blev sparet væk for nogle år siden, og det ramte os hårdt.

- I forvejen er Danmark og det øvrige Skandinavien blandt vores store markeder, vi har otte butikker i Danmark, og nu har vi åbnet i Baltikum og har planer om at kigge mere mod øst, vi bliver nødt at sprede risikoen har erfaringerne fra Tyskland vist os, siger hun.

I andre lande sælges Lilly-modeller igennem grossister, og det er alle former for brudekjoler i alle mulige farver og til alle mulige religioner. I Danmark foretrækker bruden oftest en kjole i knækket hvid farve, i andre lande vil de have helt hvide kjoler, og i andre religioner ønsker de mere farve på brudens tøj til den store begivenhed. Ikke blot tøjet til kvinderne er der kommet gang i salget, også herretøjet oplever stor vækst.

- Nu har vi fået ryddet op og investeret i ny it, så vi forventer at øge både omsætning og indtjening i ikke bare i år, men også i de kommende, siger Anne-Kathrine Rantzau.