KPC Byg er selv en uindtagelig økonomisk fæstning

Læs mere
Fold sammen
SAS Arena i Herning, der er FC Midtjyllands nye hjemmebane i Herning, er blevet kaldt en uindtagelig fæstning, fordi holdet ikke har tabt en eneste kamp på hjemmebane, siden stadion blev indviet i marts i år. Tværtimod har klubben vundet de fleste hjemmekampe stort.

Arenaens lokale ophav, byggekoncernen KPC Byg, der bl.a. er medsponsor for FC Midtjylland, ligner på sin egen facon også en uindtagelig fæstning.

Og i modsætning til fodboldklubben er byggekoncernen lige så stærk ude som hjemme. Det viser koncernens seneste årsregnskab, som målt på resutatet er det tredjebedste til dato. Omsætningen sætter til gengæld rekord med 2,2 mia. kr.

Dalgashus og havnefront

På hjemmebanen i Herning har selskabet ikke bare stået bag det nye stadion, men har senest også afleveret butikscentret Dalgashus i bymidten.

Udenfor den midtjyske region har koncernen bl.a. stået bag en række boligprojekter på havnefronten i Hovedstaden, et stort projekt på Slotsmøllegrunden i Kolding, Deloittes nye hovedsæde på Amager Boulevard i København og et kombineret kontor- og boligbyggeri ved havnen i Odense.

Midtjyderne har samtidig, via optioner, sikret sig en række byggemuligheder adskillige steder i landet, som skal give afsættet til den fremtidige vækst.

Bygger intet selvKPC Byg, der blev grundlagt af Kurt Poulsen i 1979, er ikke nogen traditionel byggekoncern, for virksomheden bygger intet selv.

Alt udførende arbejde er lagt i hænderne på underentreprenører.

Virksomheden er nærmest placeret i rummet mellem de rene developer-virksomheder som Sjælsø Gruppen og TK Development på den ene side og de rendyrkede entreprenørkoncerner på den anden.

Kurt Poulsen sidder fortsat ved roret i sit livsværk, men i dag er det hans og hustruen Anne Birthe Poulsens tre børn, som ejer det meste af koncernen. KPC Byg har i dag afdelinger i Aalborg, Århus, Vejle, Odense og Aalborg.

Koncernen, der før arbejdede meget i Tyskland, har også en relativ ny afdeling i Halmstad i Sverige.

Netop denne afdeling kunne blive afsættet for et nyt vækstspring, har Kurt Poulsen tidligere antydet.