Kina skærer en femtedel af nikkelproduktionen i 2016

De kinesiske producenter af nikkel har planer om at drosle produktionen ned med mindst 20 pct. til næste år.

Foto: Kim Kyung Hoon.
Læs mere
Fold sammen

Det sker i et forsøg på at få prisen på metallet op, efter at prisen har ramt et 12-årigt lavpunkt. Det skriver Bloomberg News.

Det er otte producenter, herunder den største metalleverandør Jinchuan Group, der er enige om at skære i produktionen med 15.000 ton allerede i næste måned.

Og ifølge Bloomberg kan næste års reduktion løbe op i omkring 120.000 ton, siger Celia Wang, investeringschef hos Tianjin Zhongwei Group.

- De otte producenter står for næsten al Kinas nikkelkapacitet, siger hun.

Nikkelpriserne er fredag steget til 9195,00 dollar for et ton mod 8968,82 dollar torsdag klokken 17.

- Planen kan understøtte priserne på kort sigt, siger Peter Peng, analytiker hos CRU -Group i Beijing, til Bloomberg News.

Nikkel, der anvendes til at producere rustfrit stål, har været årets værste performer på London Metal Exchange, efterhånden som den aftagende kinesiske vækst har sendt priserne ned i det laveste niveau siden 2003.

De kinesiske producenter af zink mødtes i sidste uge og blev enige om at skære i produktionen næste år. Og producenterne af kobber har planer om at samles lørdag i Shanghai for at diskutere, hvad de skal gøre ved de lave priser, oplyser kilder til Bloomberg News.