Kapitalfond vil bistå byggevirksomheder med generationsskifte

Ejerlederskifte. Entreprenørvirksomheden Jönsson Gruppen og kapitalfonden Industri Udvikling går målrettet efter at investere og opkøbe byggevirksomheder og gennemføre generationsskifter.

Entreprenørvirksomheden Jönsson Gruppen og kapitalfonden Industri Udvikling har indgået et samarbejde om at gennemføre ledelses- og ejerskifter i byggebranchen. Samarbejdet går ud på, at Jönsson Gruppen finder de virksomheder, der skal generationsskiftes, mens Industri Udvikling er med til at sikre kapitalen til virksomheden.

- Der er mange dygtige ledere hos de store entreprenører, som ikke tør tage springet som selvstændige, hvis de skal starte en ny virksomhed op.

Rekruttering af nye ledereOmvendt er der også mange ejerledere i byggebranchen, som er uden et forretningsmæssigt bagland, når de skal gennemføre generationsskifte. Vi kan rekruttere den nye leder til virksomheden og har kapitalberedskabet til at få en del af ejerskabet og sikre et fornuftigt generationsskifte og dermed virksomhedens fremtid, siger adm. direktør Per Engsø Larsen, Jönsson Gruppen.

Per Engsø Larsen er selv trådt ind som adm. direktør i forbindelse med et generationsskifte i Jönsson Gruppen, der er moderselskab for datterselskaberne Jönsson og Jönsson Invent og Jørgen Petersen & Co. i Vejle. Tilsammen er der mere end 200 medarbejdere i selskaberne, og det er de gennemførte generationsskifter, der nu får Industri Udvikling og Jönsson Gruppen til at gå sammen om at tilføre ansvarlig kapital til ejerledede virksomheder.

- Vi kombinerer den store virksomheds ressourcer til at gennemføre større projekter på tværfaglig basis og ejerledernes engagement i de mindre virksomhed. Det er en slags virksomheder, hvor de bedste entreprenører og ledere bliver medejere, og under store frihedsgrader kan udvikle deres egen virksomhed i virksomheden, siger Per Engsø Larsen.